Έφτασε μέχρι την Ιορδανία η χάρη τους! Κρητικοί χοροί στην… έρημο από τον “Ψηλορείτη” | Photos

έφτασε-μέχρι-την-ιορδανία-η-χάρη-τους-κ-861232

Κρητικοί χοροί στην Ιορδανία από τον  “Ψηλορείτη”

Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” συμμετείχε με επιτυχία στο 13ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ χορού στην Ιορδανία από 28 Απριλίου έως 5 Μαΐου με 15μελη χορευτική ομάδα.

Στις παραστάσεις που δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Αμμάν και στο Πανεπιστήμιο Πέτρα της πόλης Ιμπρίντ, το πάθος των χορευτών, ο ενθουσιασμός, η εκπληκτική παρουσία και η ψυχική δύναμη ήταν τα εφόδια που γέμισαν την σκηνή με άρωμα Κρήτης και κέρδισαν τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων φοιτητών και καθηγητών. Ακόμα μια παράσταση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μάνταμπα όπου παρευρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού της Ιορδανίας.

Οι χορευτές έμειναν έκπληκτοι από την άριστη φιλοξενία και τις ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο Πέτρα, την Αρχαία Ελληνική Πόλη Γέρασα, την Νεκρά Θάλασσα, τις πόλεις Ράμθα και Άκαμπα αλλά και την μαγευτική έρημο Wadi-Rum. Ακόμα ενθουσιασμένοι έμειναν από την πρόσκληση του Προέδρου στο σπίτι του, όπου γνώρισαν τον τρόπο ζωής της οικογένειας του όπου συνεχάρη του χορευτές.

Τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Χανίων “O Ψηλορείτης” και ο δάσκαλος Κώστας Μπούτζουκας επέστρεψαν εντυπωσιασμένοι γεμάτοι με ευχάριστες αναμνήσεις και Ανατολίτικες εικόνες , με την ικανοποίηση ότι πρόβαλλαν τις παραδόσεις μας με τον καλύτερο τρόπο σε μια χώρα με άλλη κουλτούρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook