Έφτασαν στο ΣτΕ οι εστιάτορες για να κριθεί αντισυνταγματικό το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης

Να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.) ζητά το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη με προσφυγή του στο ΣτΕ ζητά να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 Κ.Υ.Α. για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η προσβαλλόμενη Κ.Υ.Α., παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) καθώς δεν επιτρέπει τη λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, ζητά την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ., με αυστηρά πρωτόκολλα.

Τέλος, όπως, έγινε γνωστό ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης Κ.Υ.Α., όπως και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η εν λόγω Κ.Υ.Α.

Πηγή: cnn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Ένοχος ο κτηνοτρόφος που μαχαίρωσε συντοπίτη του πριν 2 χρόνια
Επόμενο άρθροΆντζελα Δημητρίου: Θυμάται το φονικό που έγινε μπροστά στα μάτια της

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο, Συχγαρητηρια, εστω και αργά καταλάβατε ότι η κυβέρνηση δουλεύει για σας, όχι εσεις για την κυβέρνηση

    Στο εξωτερικό από ότι είδα στα νέα κρίθηκε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και επίσης στοχευμένα διακριτικό ( discriminatory ) εφόσον παρέμεινε εστω και ένα φαρμακείο ανοικτό. Δεν έχει δικαίωμα το κράτος να κάνει διάκριση στις επιχειρήσεις ποιες θα δουλέψουν η θα κλείσουν, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ. Θα πρότεινα αν η απόφαση είναι λαμόγια να καταφύγετε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που και θα συμφωνήσουν μαζί σας και θα μπορείτε έτσι να διεκδηκισετε αποζημίωση για χαμένα κέρδη. Εδώ δεν μιλάμε ιδεολογίες και κόμματα, εδώ μιλάμε το αίμα, τις επενδύσεις, τους κόπους, τον ιδρώτα και το δικαίωμα στην ποιότητα της ζωής του καθενός. Η κυβέρνηση ψηφίζεται για να εφαρμόζει την ισονομία, όχι να ξεχωρίζει ποιος θα δουλέψει και ποιος θα καταστραφεί Δώστε τους στα αυτιά, οι μαγκιές και τα μνημόσυνα με ξένα κόλυβα έχουν περάσει ανεπίστρεπτα, τώρα όπως μας λένε είμαστε Ευρώπη. Μην κάνετε βήμα πίσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ