Έφτασαν οι πρώτοι Νορβηγοί τουρίστες αλλά και… κάτοικοι Χανίων, με δικά τους παραθεριστικά σπίτια σε Αποκόρωνα και Πλατανιά | Video

έφτασαν-οι-πρώτοι-νορβηγοί-τουρίστες-1662456

Με 253 επιβάτες από το Όσλο της Νορβηγίας, ξεκίνησαν οι αφίξεις Σκανδιναβών στα Χανιά με φορείς του τουρισμού να αναμένουν για φέτος ανάκαμψη της σκανδιναβικής αγοράς μετά την πτώση λόγω πανδημίας.

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου έφτασε στα Χανιά και η πρώτη ναυλωμένη πτήση τσάρτερ ενώ οι αφίξεις εξωτερικού πυκνώνουν από την Κυριακή 2 Απριλίου και ενόψει του καθολικού Πάσχα την επόμενη Κυριακή 9 Απριλίου.

Στην αίθουσα των αφίξεων του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης», η οποία έχει αρχίσει να παίρνει ζωή μετά από ακόμα έναν νεκρό χειμώνα, συναντήσαμε τους πρώτους αφιχθέντες, με τους οποίους μιλήσαμε για την επίσκεψή τους στα Χανιά, για να διαπιστώσουμε ότι πολλοί από αυτούς δεν έρχονται ως τουρίστες αλλά ως… κάτοικοι, καθώς έχουν αποκτήσει σπίτια σε Αποκόρωνα και Πλατανιά!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ζευγαριού Νορβηγών συνταξιούχων που απέκτησαν πρόσφατα σπίτι στις Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου και ήρθαν στα Χανιά για να το επιπλώσουν και να το ετοιμάσουν για να επιστρέψουν το καλοκαίρι. Το ίδιο και άλλος Νορβηγός, ο οποίος με την οικογένειά του έχει αγοράσει σπίτι στον Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά εδώ και 17 χρόνια!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook