Έφτασαν 1950 εμβόλια κορονοϊού στην Κύπρο

έφτασαν-1950-εμβόλια-κορονοϊού-στην-κύπρ-1155420

Στην Κύπρο έφτασε στις στη μία μετά το μεσημέρι, η πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BionTech.

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων παρέλαβαν η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου και ο Κύπριος Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από την Ολλανδία. Συνολικά παρελήφθησαν 1950 φιαλίδια του εμβολίου με το κάθε ένα από τα φιαλίδια να περιέχει πέντε δόσεις.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε διαμένοντες σε οίκο ευγηρίας (Μέλαθρο Ευγηρίας Λευκωσίας) και σε ιατρό και νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός στον οίκο ευγηρίας θα γίνει αύριο στις 9 το πρωί και στις 11 το πρωί θα γίνει ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (Νοσοκομείο αναφοράς) Την Δευτέρα αναμένεται επίσης να εμβολιασθεί και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Tο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα δοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία το 28% των εμβολίων που δικαιούται, αριθμός που ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και με τους ρυθμούς έγκρισής τους από τον ΕΜΑ και την Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται πως τα εμβόλια θα φυλάσσονται σε θερμοκρασίες -75 βαθμούς Κελσίου, στα δύο ειδικά-ψυγεία βαθιάς ψύξης, τα οποία προσφάτως παρέλαβε η Κύπρος.

Η αστυνομία έχει πάρει αυστηρά μέτρα ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τόσο των εμβολίων όσο και των ψυγείων. Το φορτίο κατά τη μεταφορά του από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, το συνόδευαν εκπαιδευμένα μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού και ελικόπτερο που υπερίπτατο σε όλη τη διαδρομή.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook