Εφορία: Ποιες οφειλές πληρώνονται σήμερα και ποιες «παγώνουν»

εφορία-ποιες-οφειλές-πληρώνονται-σήμ-1129487

Μπορεί η πληρωμή του ΦΠΑ Νοεμβρίου να έχει παραταθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω του lockdown αλλά μέχρι σήμερα θα πρέπει να πληρωθεί η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Για τους φόρους αυτούς δεν δόθηκε αναστολή στην πληρωμή, είτε πρόκειται για πληττόμενες κατηγορίες επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων είτε όχι.

Επίσης για όσους δεν εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ οι οφειλές ΦΠΑ και δόσεων ρυθμίσεων που λήγουν μέσα στον Νοέμβριο πρέπει να εξοφληθούν κανονικά μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι σήμερα θα πρέπει να πληρωθούν:

  • Η πέμπτη δόση του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων  και φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  • Η τρίτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ 2020.
  • Η δόση του ΦΠΑ του μηνός Οκτωβρίου, ο οποίος προκύπτει από χρεωστική δήλωση που πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30/11/2020 από κάθε επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικά βιβλία και δεν έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Νοεμβρίου λόγω της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.
  • Η δεύτερη δόση της οφειλής του ΦΠΑ του τρίτου τριμήνου του 2020, η οποία προέκυψε από χρεωστική δήλωση υποβληθείσα μέχρι τις 30/10/2020 από κάθε επιχείρηση που τηρεί απλογραφικά βιβλία και δεν έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Οκτωβρίου ή εντός του Νοεμβρίου.
  • Η δεύτερη δόση του ΦΠΑ του μηνός Σεπτεμβρίου, ο οποίος προέκυψε από χρεωστική δήλωση υποβληθείσα μέχρι τις 30/10/2020 από κάθε επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικά βιβλία και δεν έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Οκτωβρίου ή εντός του Νοεμβρίου.

Οι αναστολές πληρωμής λόγω κορονοϊού

Να σημειωθεί ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2021 έχει ανασταλεί η πληρωμή του ΦΠΑ η οποία λήγει από 1/11/2020 έως 30/11/2020 για επιχειρήσεις που υποχρεωτικά έχουν αναστείλει την λειτουργία τους εντός του Νοεμβρίου.  Εναλλακτικά και αυτή η οφειλή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αποπληρωθεί τμηματικά είτε σε 2 έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 2,5%. Στην περίπτωση αυτή η 1η δόση της ρύθμισης θα πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο του 2021.

Δόσεις ρυθμίσεων

Επίσης έχει παγώσει:

  • η μηνιαία δόση οποιασδήποτε ρύθμισης τμηματικής καταβολής χρέους προς τη Φορολογική Διοίκηση, την οποία έπρεπε κανονικά να πληρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση που έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Νοεμβρίου.Η πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου των ρυθμίσεων των επιχειρήσεων αυτών μετατίθεται μετά το τέλος όλων των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.
  • η μηνιαία δόση οποιασδήποτε ρύθμισης τμηματικής καταβολής πρέπει να εξοφληθεί κανονικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου από τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας. H πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου των ρυθμίσεων των εργαζομένων αυτών μετατίθεται μετά το τέλος όλων των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.
newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook