Efood: Κινητοποιήσεις στα Χανιά από τους διανομείς – delivery την Τετάρτη

efood-κινητοποιήσεις-στα-χανιά-από-τους-δι-1285932

Σε στάση εργασίας προχωρούν την επόμενη Τετάρτη οι διανομείς, μετά και τον σάλο που προκλήθηκε με την αποστολή μηνύματος από την εταιρεία efood σε εργαζομένους για μη ανανέωση της υπάρχουσας σύμβασης, αν δε δεχτούν να απασχολούνται ως freelancers.

Το Σωματείο διανομέων-delivery Ν. Χανίων καλεί τα μέλη του σε στάση εργασίας και μηχανοκίνητη πορεία, την Τετάρτη 22/9 στις 12:00 και συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 11:30.

Το σωματείο αντιδρά στη μη ανανέωση των τρίμηνων συμβάσεων των εργαζομένων της εταιρείας και την θέσπιση του καθεστώτος του freelancer.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο, απαιτεί:

  • Nα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από τηνe-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
  • Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε)που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

One thought on “Efood: Κινητοποιήσεις στα Χανιά από τους διανομείς – delivery την Τετάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook