Efood και εκβιασμοί: Να αλλάξει το νόμο η κυβέρνηση – Μόνη λύση να προστατευτούν «τα παιδιά με τα μηχανάκια»

efood-και-εκβιασμοί-να-αλλάξει-το-νόμο-η-κυβ-1284315

Η αντιπολίτευση να καταθέσει τροπολογία τη Δευτέρα στη Βουλή

Ο νόμος Χατζηδάκη είναι αυτός που δίνει τη δυνατότητα στην E-food, με την απειλή της απόλυσης, να επιδιώξει να μετατρέψει τους διανομείς σε «συνεργάτες-freelancer», μειώνοντας ακόμα περισσότερο εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς, μέτρα προστασίας και ωράρια!

Η άμεση αντίδραση των «παιδιών με τα μηχανάκια» και η πρωτοφανής αλληλεγγύη μέσω του διαδικτύου, αναγκάζουν την εταιρεία σε μια προσωρινή αναδίπλωση, χωρίς να λαμβάνει σαφή δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων ή σε απολύσεις, ενώ είναι βέβαιον ότι και άλλες επιχειρήσεις θα θελήσουν να τα μιμηθούν, ακολουθώντας το παράδειγμά της!

Το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, υιοθετεί δυστυχώς πλήρως την επιχειρηματολογία της εταιρείας ότι πρόκειται περί «επικοινωνιακού λάθους» (!), ενώ επιχειρεί να ρίξει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι …τα ίδια γινόταν και επί ημερών της!

Τα πράγματα είναι απλά: Το συγκεκριμένο άρθρο της κυβέρνησης Χατζηδάκη θα πρέπει να αλλάξει τώρα. Το ζητάει ακόμα και η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Άννα Ευθυμίου.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, αν πράγματι ενδιαφέρεται για τα στοιχειώδη δικαιώματα των ντελίβερι , έχει μια και μόνο ευκαιρία: Να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου του. Γνώμη μας είναι ότι δεν θα το κάνει, αφού είναι επιλογή του και επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτές οι πολιτικές, αλλά αν θελήσει να αποδείξει το αντίθετο έχει την ευκαιρία!

Η δε αντιπολίτευση πρέπει να πιέσει για αυτό, με πρωτοβουλία τη Δευτέρα κιόλας, ζητώντας με τροπολογία την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου.

Τα «παιδιά με τα μηχανάκια», με τη μεγάλη συμπαράσταση της κοινωνίας μέσω κυρίως του διαδικτύου, που οδηγεί ακόμα και σε «εμπάργκο» της συγκεκριμένης εταιρείας, δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι.

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook