Έφοδος της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη – 5 συλλήψεις ανηλίκων μελών συμμοριών

έφοδος-της-αστυνομίας-στην-πολυτεχνε-1700099

Σε 5 συλλήψεις προχώρησε σήμερα Παρασκευή (26.5.2023) το πρωί η Ασφάλεια Αθηνών στην Πολυτεχνειούπολη. Πρόκειται για ανήλικους που συνδέονται με τη συμμορία που εξαρθρώθηκε τον περασμένο χειμώνα και χρησιμοποιούσε τις φοιτητικές εστίες ως ορμητήριο για παράνομες πράξεις.

Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφαλείας Αθηνών σήμερα το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι 5 ανήλικοι που συνδέονται με τη συμμορία σε κτίριο των φοιτητικών εστιών.

Οι ανήλικοι που φοιτούν σε ΕΠΑΛ της περιοχής χρησιμοποιούσαν κλεμμένο μηχανάκι και είχαν καταλάβει 3 εστίες στον 6ο όροφο και άλλη μία εστία στον 10ο όροφο των παλιών εστιών του Πολυτεχνείου ως ορμητήριο για ληστείες σε καταστήματα και διακίνηση ναρκωτικών σε Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή.

Σύμφωνα, επίσης, με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανήλικοι συλληφθέντες είχαν μπουκάρει στις φοιτητικές εστίες με λοστούς και σφυρί. Έσπασαν την πόρτα του θυρωρείου και προκάλεσαν και άλλες ζημιές στον χώρο ενώ έκοψαν και το καλώδιο του τηλεφώνου.

Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί, καθώς έσπασαν την πόρτα που οδηγεί από τον 7ο στον 8ο όροφο και κλείδωσαν πάλι με δικό τους λουκέτο. Το λουκέτο και το σφυρί έχουν κατασχεθεί.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για 9 ληστείες.

Τι έχει συμβεί στο παρελθόν στην Πολυτεχνειούπολη

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία 14 συλληφθέντων των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης, όπου χρησιμοποιούσαν τις φοιτητικές εστίες ως ορμητήριο για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής.

Φως στα όσα συνέβαιναν με τα προσκλητήρια κακοποιών άρχισε να πέφτει τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι αστυνομικοί έπιασαν έναν 26χρονο Αλβανό για 6 ληστείες σε Παπάγου, Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο.

Μαζί με τους συνεργούς του, είχε χρησιμοποιήσει μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, που αργότερα μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη της συμμορίας, είχαν προκληθεί από την Αλβανία και είχαν φτάσει στην Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook