Έφοδος της αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου Καλαμάτας που λειτουργούσε δίχως άδεια

έφοδος-της-αστυνομίας-στην-κιβωτό-του-1568511

Η Κιβωτός του Κόσμου και τα σκοτεινά μυστικά της, παραμένουν στο μικροσκόπιο μεγάλης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα οικονομικά της οργάνωσης γίνονται φύλλο και φτερό.

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη δομή που βρίσκεται στην Καλαμάτα…

Η Κιβωτός του Κόσμου, παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας μετά τις καταγγελίες που προκάλεσαν σάλο. Στην Καλαμάτα, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη δομή, που όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε χωρίς ποτέ οι υπεύθυνοι να έχουν πάρει την απαιτούμενη άδεια. Όλα αυτά την ώρα που οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών γίνονται όλο και περισσότερες, αλλά και πιο σοκαριστικές για τα όσα περνούσαν εκεί ανήλικα παιδιά, που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου της Καλαμάτας, βρίσκονται αυτή την ώρα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Έφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και πραγματοποιούν έρευνα. Αντίστοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας.

Από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής στην Καλαμάτα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας. Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στις αρχές του 2021 ποτέ δεν συμπληρώθηκε όπως έπρεπε.

Όταν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή ενημέρωσε τον περασμένο Απρίλιο πως έχει συγκεντρώσει όλα όσα απαιτούνται, με νέο νόμο η αρμοδιότητα αδειοδότησης και η πλήρης εποπτεία του φορέα είχε περάσει στις Περιφέρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατατεθεί νέος φάκελος αδειοδότησης, πλέον στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου φέτος, το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με έγγραφό του, ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει έλεγχος στη δομή. Στις 21 Οκτωβρίου ο έλεγχος αυτός πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και, μάλιστα, έγιναν δύο επισκέψεις στο χώρο τη «Κιβωτού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχθηκαν όλα τα έγγραφα και οι πιστοποιήσεις και δεν καταγράφηκε κάτι μεμπτό, πλην του ότι η δομή εξακολουθούσε να μην έχει άδεια.

Ο έλεγχος στη δομή της Χίου

Μετά τα κεντρικά της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, έλεγχος της οικονομικής αστυνομίας γίνεται και στη δομή της ΜΚΟ στη Χίο. Ωστόσο, το νησί της Χίου σχεδόν στο σύνολό του βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου, καθώς το νησί είναι η γενέτειρά του και το πατρικό του σπίτι είναι στο κάστρο της πόλης.

Ενδιαφέρον έχει μία επιστολή εργαζόμενης της δομής στην Χίο. Η υπάλληλος αυτή έχει σπουδάσει και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις παιδαγωγικές επιστήμες και σύμφωνα με την επιστολή της υποστηρίζει ότι εκπαιδεύτηκε για να μπει στην δομή της Χίου.

Πηγή:newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook