Έφοδος στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca από την Κομισιόν – Στα άκρα ο «πόλεμος» για την προμήθεια των εμβολίων

Στα άκρα φτάνει ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κομισιόν και την AstraZeneca, εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις παραδόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Η ολλανδική εφημερίδα Der Standaard, αποκαλύπτει με δημοσίευμά της, πως η Κομισιόν ζήτησε να πραγματοποιηθεί έφοδος στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή, όπως κι έγινε.

Όπως αναφέρει, μετά από αίτημα της ΕΕ, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων επιθεώρησε τον τομέα παραγωγής των εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο. Επικαλέστηκε, μάλιστα, δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας, Φρανκ Βαντενμπρούκε.

«Ο στόχος είναι να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

«Η επιθεώρηση διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Βαντενμπρούκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μέσα στις επόμενες μέρες θα συνταχθεί έκθεση για τα αποτελέσματα της επιθεώρησης.

star.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ