ΕΦΚΑ: Ανανέωση ασφάλισης ενός έτους σε πάνω από 6,2 εκατομμύρια πολίτες

εφκα-ανανέωση-ασφάλισης-ενός-έτους-σε-1133771

Σε πάνω από 6,2 εκατομμύρια πολίτες, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, ανανεώθηκε η πρόσβαση τους σε υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, από 1η Μαρτίου η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώθηκε για 12 μήνες σε 3.301.850 άμεσα ασφαλισμένους και σε 2.917.701 έμμεσους ασφαλισμένους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ, τέθηκε από τα μέσα Φεβρουαρίου σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία «Απογραφής και χορήγησης Ασφαλιστικής Ικανότητας Εμμέσων Μελών».

Ήδη πάνω από 3.000 ασφαλισμένοι έχουν αξιοποιήσει τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα στα μέλη των οικογενειών τους (έμμεσα μέλη), χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις κατά τόπους οργανικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ.

Ειδική πρόνοια έχει ληφθεί για τα μέλη που φοιτούν σε ελληνικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης για τα οποία γίνεται απευθείας διασταύρωση της φοιτητικής ιδιότητας τους μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ.

Η ηλεκτρονική Υπηρεσία απευθύνεται σε άμεσα ασφαλισμένους/συνταξιούχους με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα οι οποίοι επιθυμούν να απογράψουν – «συνδέσουν» έμμεσα μέλη προκειμένου να τους αποδοθεί ασφαλιστική ικανότητα, με βάση αυτοματοποιημένους ελέγχους της μεταξύ τους σχέσης και της φοιτητικής/σπουδαστικής ιδιότητας για όσους φοιτούν στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η επέκταση της ασφαλιστικής ικανότητας του άμεσα ασφαλισμένου/συνταξιούχου στο προστατευόμενο (έμμεσο) μέλος.

(Υπενθυμίζεται ότι ως έμμεσα ασφαλισμένοι θεωρούνται τα μέλη οικογένειας όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 22 του Νόμου 4529/2018).

Για την πρόσβαση στην Υπηρεσία o χρήστης εισέρχεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης και ακολουθεί τη διαδρομή:

Αρχική -> Εργασία και ασφάλιση -> Ασφάλιση -> Απογραφή και ασφαλιστική ικανότητα μελών οικογένειας (e-ΕΦΚΑ) είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ και ακολουθεί τη διαδρομή:

→ Επιλογή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τους Ασφαλισμένους → «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας εμμέσων ασφαλισμένων».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook