Εφιάλτης στην Κίνα: 9.000 νεκροί κάθε μέρα από κορονοϊό

εφιάλτης-στην-κίνα-9-000-νεκροί-κάθε-μέρα-α-1598757

Περίπου 9.000 άνθρωποι πεθαίνουν πιθανότατα καθημερινά στην Κίνα από την Covid-19, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία παροχής δεδομένων υγείας Airfinity, η οποία διπλασίασε την εκτίμηση που έκανε για τους θανάτους την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Οι μολύνσεις από Covid-19 άρχισαν να αυξάνονται στην Κίνα τον Νοέμβριο και έκαναν άλμα αυτόν τον μήνα, αφού το Πεκίνο κατήργησε την πολιτική «μηδενικής Covid», τα τακτικά τεστ στον πληθυσμό και τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τα ασυμπτωματικά κρούσματα.

Σύμφωνα με την Airfinity οι θάνατοι από την 1η Δεκεμβρίου έφτασαν τις 100.000 και οι μολύνσεις συνολικά τα 18,6 εκατομμύρια. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι χρησιμοποιεί μια μοντελοποίηση που βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονταν από κινεζικές επαρχίες προτού εφαρμοστεί η πρόσφατη αλλαγή στην καταγραφή των κρουσμάτων.

Η Airfinity αναμένει ότι οι μολύνσεις θα φτάσουν την κορύφωσή τους στις 13 Ιανουαρίου, με 3,7 εκατομμύρια κρούσματα καθημερινά. Γύρω στις 23 Ιανουαρίου θα κορυφωθούν οι θάνατοι, με περίπου 25.000 την ημέρα. Σωρευτικά, από τον Δεκέμβριο, οι θάνατοι θα ανέλθουν σε 584.000.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις μερικές χιλιάδες κρούσματα που ανακοινώνουν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, αφού καταργήθηκε το πανεθνικό δίκτυο διενέργειας διαγνωστικών τεστ PCR, αφού η κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της, από την πρόληψη των μολύνσεων στη θεραπεία τους. Από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν το Πεκίνο έκανε στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της, οι αρχές έχουν ανακοινώσει μόνο 10 θανάτους από Covid-19.

Πρόσφατα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας είπαν ότι θεωρείται ότι πεθαίνει από Covid-19 κάποιο άτομο που εμφανίζει αναπνευστική ανεπάρκεια την οποία προκαλεί η Covid-19. Αποκλείονται οι θάνατοι από άλλες ασθένειες και καταστάσεις, ακόμη και αν ο αποθανών είχε βρεθεί θετικός στον νέο κορονοϊό.

Μέχρι την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ο επίσημος απολογισμός των θανάτων στην Κίνα έκανε λόγο για 5.246 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, το 2020.

Η Airfinity αναμένει 1,7 εκατομμύρια θανάτους σε όλη την Κίνα μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Κίνας Γου Ζουνίου είπε σήμερα ότι μια ομάδα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχεδιάζει να αξιολογεί διαφορετικά τους θανάτους. Η ομάδα θα υπολογίζει τη διαφορά μεταξύ του αριθμού των θανάτων κατά το τρέχον κύμα της πανδημίας και τον αριθμό που θα αναμενόταν εάν δεν υπήρχε πανδημία. Υπολογίζοντας τη λεγόμενη «υπερβάλλουσα θνησιμότητα» η Κίνα θα μπορέσει να υπολογίσει τους δυνητικά υποτιμημένους θανάτους.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook