Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη για το 4ο κύμα: «Θα νοσήσουν 400.000 με 600.000 ανεμβολίαστοι»

εφιαλτική-πρόβλεψη-τζανάκη-για-το-4ο-κύ-1245504

Η ανησυχία που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, που βάζει τη χώρα (και πολλές άλλες στον κόσμο) στη δίνη του 4ου κύματος της πανδημίας, είναι δεδομένη και αποτυπώνεται εμφατικά στα λόγια του Νίκου Τζανάκη: θα νοσήσει το 1/3 των ανεμβολίαστων.

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και πολύ καιρό ότι ο 4ο κύμα του κορονοϊού και η μετάλλαξη Δέλτα θα στοχεύσουν στους ανεμβολίαστους. Η πρόβλεψη που έκανε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Τζανάκης για το 1/3 των ανεμβολίαστων που θα νοσήσουν αντιστοιχεί, σε αριθμούς, 400.000-600.000!

«Οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός. Σε αυτό το κύμα, το 1/3 των ανεμβολίαστων θα νοσήσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (16.07.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Νίκος Τζανάκης παραδέχτηκε ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν αυξάνεται και ούτε τηρούνται ιδιαίτερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεδομένων αυτών, τα μοντέλα που «τρέχουν» ο Νίκος Τζανάκης και οι συνεργάτες του δείχνουν ότι θα έχουμε 4.500 κρούσματα μέσο κινητό όρο μέχρι τον 15Αυγουστο. Αν αυξανόταν ο εμβολιαστικός ρυθμός και τηρούνταν τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανερχόταν στα 3.000-3.500 κρούσματα, που, όπως είπε ο Νίκος Τζανάκης, είναι ένα αρκετά ανεκτό επίπεδο αυτή τη στιγμή.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις νοσηλείες, που αυξάνονται και γίνεται εμφανές πως επιδρά το 4ο κύμα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πλέον, είπε, γίνονται 100 με 120 εισαγωγές την ημέρα! «Ο Ευαγγελισμός από τις δύο εισαγωγές την ημέρα έχει πάει στις 20-25 και το νοσοκομείο Σωτηρία ξαναφτιάχνει κλινικές μονάδες Covid», είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Και επανέλαβε ότι το 99% των νέων εισαγωγών είναι πολίτες που είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση και μικρής ηλικίας εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. «Νοσηλεύονται ακόμα και 20αρηδες και 25αρηδες. Από ασθενείς δικούς μου που με παίρνουν τηλέφωνο, δεν είναι κανένας πάνω από 40 ετών», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη, οι εισαγωγές των νέων εισαγωγών θα φτάσουν ακόμη και τις 200 με 300 την ημέρα στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλεφθεί ποια θα είναι η εικόνα στις ΜΕΘ.

Κατά τον Νίκο Τζανάκη, υπάρχουν δύο παράγοντες που μπορεί να έχουμε ένα ευμενές σενάριο. «Πρώτον, είναι νέοι άνθρωποι που συνήθως το περνάνε χωρίς περαιτέρω δυσκολίες. Δεύτερον, οι άνθρωποι που δίνουν διασωληνώσεις που είναι οι άνω των 50 ετών και κυρίως των 60 και των 70 είναι εμβολιασμένοι. Το 60% των ανθρώπων άνω των 55 ετών πλέον είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αν πάμε δηλαδή στις κρίσιμες ηλικίες, στους άνω των 70 ετών αυτό το ποσοστό προσεγγίζει το 75%. Συνεπώς, το έδαφος που έχει ο ιός να αλωνίσει είναι μικρότερο», τόνισε. Σημειώνεται, δε, ότι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί γύρω στις 130 και μειώνονται γρήγορα.

Τα παιδιά

Για τα παιδιά, ο Νίκος Τζανάκης είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων και σημείωσε ότι τα βρέφη κάτω του ενός έτους είναι σε επικίνδυνη ηλικία να εκδηλώσουν πολύ άσχημες επιπλοκές.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι ένα παιδί σε μια τάξη που θα είναι κρούσμα, μπορεί να κολλήσει το σύνολο της τάξης και τον εκπαιδευτικό. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες σε ένα ποσοστό 80%-85% προκειμένου να προστατευτούν όλα τα παιδιά.

newsit.gr

2 thoughts on “Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη για το 4ο κύμα: «Θα νοσήσουν 400.000 με 600.000 ανεμβολίαστοι»

  1. 400000 – 600000 ανεμβολίαστους μας λέει… Οι εμβολιασμένοι (Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου)είναι μια χαρά ε?
    Γιατί δεν λέτε ότι και αυτοί θα νοσήσουν (που είναι και ευπαθείς ομάδες)? Γιατί το κρύβετε? Γιατί στην Αμερική δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το αν θα γίνει 3η δόση και κάτω από ποιες προδιαγραφές?
    Είναι πολύ απλό! Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook