Eφιαλτικές στιγμές σε εντατική νοσοκομείου στο Λονδίνο

eφιαλτικές-στιγμές-σε-εντατική-νοσοκο-1161458

Σε καθεστώς ασφυξίας βρίσκονται τα νοσοκομεία του Λονδίνου που εκπέμπουν πρωτοφανείς εικόνες τις επόμενες δύο μόνο εβδομάδες, σε συνδυασμό με τη δραματική αύξηση των εισαγωγών, ανασύρουν μνήμες από την Ιταλία, στο πρώτο κύμα πανδημίας, όπου το υγειονομικό σύστημα πλησίασε στην κατάρρευση.

Η επιλογή ασθενών έχει αρχίσει στη Βρετανία. Σημαντικά χειρουργεία καρκινοπαθών ακυρώνονται, ενώ η διαθεσιμότητα στις ΜΕΘ του Λονδίνου αγγίζει μόνο το 3%. Οι καταστάσεις που έχουν προκύψει μαρτυρούν την επέλαση μιας σκοτεινής περιόδου.

Η περιήγηση σε εντατική νοσοκομείου του Λονδίνου δίνει μια πικρή γεύση από τη μάχη που δίνει καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό, υπό την πίεση της θλίψης και του πανικού.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί αποτυπώνονται μερικές από τις στιγμές σε ένα από πιο γνωστά νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, στο Σεντ Τζορτζ.

Όπως εξηγεί υγειονομική υπάλληλος, οι συνθήκες ανάγκασαν την ΜΕΘ να τριπλασιάσει τη χωρητικότητά της και από 40 να διαθέσει 120 κλίνες.

Νοσηλευτές, που δεν ανήκουν στο δυναμικό των ΜΕΘ, αλλά εργάζονται σε άλλους τομείς, αναγκάζονται να μπουν στις εντατικές και να βρεθούν δίπλα σε ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με ανάλυση του Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, NHS, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη το καλύτερο σενάριο, τα νοσοκομεία του Λονδίνου θα είναι ασφυκτικά γεμάτα από περιστατικά ασθενών κορωνοϊού.

Διακινούνται από τις υγειονομικές αρχές τρία σενάρια συγκεκριμένα: το καλύτερο, το μεσαίο και το χειρότερο.

Στο καλύτερο αντιστοιχεί η ημερήσια αύξηση των εισαγωγών κατά 4% και στα επόμενα δύο αυξάνεται κατά 5% και 6%.

Οι ασθενείς κορονοϊού, την ίδια στιγμή, έχουν καταλάβει πάνω από το 70% των κρεβατιών στις ΜΕΘ. Για τον Ιανουάριο τα συνολικά άδεια κρεβάτια των νοσοκομείων  του Λονδίνου φτάνουν στο 5%, ενώ πάνω από το 40% των κλινών έχουν διατεθεί για τους ασθενείς κορωνοϊού.

Υπολογίζεται ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα χρειαστούν 17.100 κρεβάτια, στα νοσοκομεία.

Στο χειρότερο σενάριο, θα υπάρξει έλλειμμα 4.400 κλινών και στο ενδιάμεσο 2.900.

Ο συμβιβασμός και το δίλημμα είναι μια απτή καθημερινότητα, τη στιγμή που δοκιμάζονται τα όρια γιατρών και νοσηλευτών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook