Έφη Αχτσιόγλου: «Οι εργαζόμενοι στα Χανιά χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εργασίας τους και όχι κοροϊδία και εμπαιγμό»

Τιμωρητική πολιτική και διοικητικό χάος για τους εποχικούς εργαζόμενους επιφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι του νομού Χανίων και της Κρήτης συνολικότερα βρίσκονται στον “αέρα”, καθώς τα ξενοδοχεία στα οποία εργάζονται δεν έχουν ανοίξει ακόμα και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν αν, με ποια διαδικασία και πότε θα επαναπροσληφθούν, αν θα εργαστούν ή θα τεθούν σε αναστολή εργασίας με το επίδομα των 534 ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σε ανάλογη και ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκονται όσοι είναι δεδομένο ότι δεν θα επαναπροσληφθούν και παραπέμπονται στο επίδομα ανεργίας μέχρι τον Αύγουστο.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση έχει φέρει σύγχυση σε εργαζόμενους, επιχειρηματίες και λογιστές που καλούνται να υλοποιήσουν ηλεκτρονικά τα μέτρα. Η κυβέρνηση όχι μόνο οδηγεί σε οριζόντιες μειώσεις μισθών, απολύσεις και ανεργία τους εργαζόμενους, αλλά δημιουργεί απαράδεκτες καθυστερήσεις και μπάχαλο στη χορήγηση των απολύτως ανεπαρκών επιδομάτων.

Το υπουργείο Εργασίας είναι εκτεθειμένο απέναντι στους εποχικά εργαζόμενους τόσο στον νομό Χανίων όσο και σε άλλες περιοχές. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εργασίας και του εισοδήματός τους και όχι κοροϊδία και εμπαιγμό.»

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο τόπος με τους τελευταίους ψηφοφόρους είναι τα Χανιά, να μην τους ταΐσει και λίγο σανό ?
    Την επόμενη φορά θα μάθει κρητικά και θα τους τα λείπει στα κρητικά !!! Άτιμα ψηφαλακια πως ξεφτιλίζετε την ….εθνική μας νύφη ! !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ