Έφη Αχτσιόγλου: H κυβέρνηση καταργεί άλλο ένα δικαίωμα των εργαζομένων

έφη-αχτσιόγλου-h-κυβέρνηση-καταργεί-άλ-665711

Με μία πολύ αυστηρή ανακοίνωση τοποθετήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με το δελτίο τύπου που απέστειλε το υπουργείο εργασίας, όπου αναφέρεται ότι «για λόγους απλούστευσης της διαδικασίας παύει να υφίσταται η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο έντυπο Ε8 του Π.Σ. «Εργάνη» την υπερεργασία των εργαζομένων τους που ούτως ή άλλως εντασσόταν στο νόμιμο ωράριο».

Στην ανακοίνωσή της, η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός εργασίας υποστηρίζει ότι ο Κωστής Χατζηδάκης «κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που παρανομούν» ενώ αναφέρει και ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει το πραγματικό της πρόσωπο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου

Σαν τον κλέφτη και χωρίς ίχνος ντροπής, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εργασίας -με ένα απογευματινό δελτίο Τύπου με άσχετο τίτλο- καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους.

Ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που παρανομούν, για να μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν εργάσιμο χρόνο και χρήματα από τους εργαζομένους τους, δίνει ένα ακόμη όπλο στην εργοδοτική παραβατικότητα.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook