Έφη Αχτσιόγλου: Ειδική άδεια για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα

έφη-αχτσιόγλου-ειδική-άδεια-για-εργαζ-936152

Την πεποίθηση πως “απαιτείται άμεσα σαφής πρόβλεψη ειδικής άδειας για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα”, εξέφρασε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε: «Στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα (π.χ. διαβήτης, καρδιοπάθειες κλπ), οι οποίοι προφανώς εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες.

Καμία σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει στις ΠΝΠ, πάρα μόνο για τους καρκινοπαθείς εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος με υποκείμενο νόσημα να παραμένει στην εργασία του διακινδυνεύοντας πρωτίστως τη δίκη του υγεία.

Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο, ενώ πάρα πολλοί υγιείς πολίτες μένουν στο σπίτι για να μην διακινδυνεύσουν την υγεία των πολιτών ευπαθών ομάδων, οι τελευταίοι να μην μπορούν να μείνουν στο σπίτι και να προστατευθούν.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να καλύψει με σαφή νομοθετική ρύθμιση τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα.

Η σχετική εγκύκλιος που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας δεν επιλύει το πρόβλημα, δεν δημιουργεί ασφάλεια ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους εργοδότες», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

One thought on “Έφη Αχτσιόγλου: Ειδική άδεια για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα

  1. Εντάξει τώρα, να πει και αυτή το κάτι τις της για να κρατιέται στην επικαιρότητα.
    Από κλητήρας έγινε βουλευτής και υπουργός και έφαγε και την άλλη βλαχοβλαχαρα από την Θεσσαλονίκη την πρώην καθαρίστρια υπουργό καλέ !!
    Να σας χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που σας ψηφίζουν βλαχαρες μου !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook