Εφαρμογή για κινητά ανιχνεύει τον κορωνοϊό και προειδοποιεί τους χρήστες στην Κίνα

εφαρμογή-για-κινητά-ανιχνεύει-τον-κορ-995946

Η κινεζική κυβέρνηση σε συνεργασία με την κρατική εταιρεία τεχνολογιών ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν εφαρμογή για κινητά η οποία θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν βρίσκονται εκτεθειμένοι σε υπαρκτό ή επικείμενο κίνδυνο έκθεσης στον κορωνοϊό.

Ο “εντοπιστής της στενής επαφής” είναι ήδη διαθέσιμος σε Κινέζους χρήστες και απαιτεί μόνο το όνομα, τον τηλεφωνικό αριθμό και τον αριθμό ταυτότητας του κάθε χρήστη ώστε να εγκατασταθεί, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα.

Η εφαρμογή αυτή η οποία δυνητικά θα σώζει ζωές σχεδιάστηκε από την Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Κίνας (NHC), την κρατική εταιρεία ηλεκτρονικών τεχνολογιών της Κίνας (CETC) και το κεντρικό συμβούλιο του κινεζικού κράτους. Παρά την κυκλοφορία αυτής της εφαρμογής το τοπίο είναι θολό σχετικά με το πώς δουλεύει και πόσο ακριβής είναι αυτή η εφαρμογή. Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως με τον όρο ‘στενή επαφή” εννοούνται περιπτώσεις ανθρώπων -που χωρίς προστασία- βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο, γραφείο ή τάξη με επιβεβαιωμένο ασθενή ή σε περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ταξίδεψαν μαζί με φορείς του ιού.

Η προαναφερθείσα εφαρμογή δεν είναι η πρώτη που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την προστασία του κοινού από τον κορωνοϊό, αλλά έρχεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Qihoo, της μεγαλύτερης κινέζικης εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν αν ταξιδεύουν μαζί με κάποιον φορέα του ιού.

Τέλος η μηχανή αναζήτησης Baidu έχει κυκλοφορήσει μια παρόμοια εφαρμογή με την μορφή προσθήκης στο baidu map app.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook