Εφάπαξ βοήθημα 600 ευρώ τον Δεκέμβριο σε αστυνομικούς και λιμενικούς – Επίσημη ανακοίνωση

εφάπαξ-βοήθημα-600-ευρώ-τον-δεκέμβριο-σε-762955

Μποναμάς 600 ευρώ για αστυνομικούς και λιμενικούς εντός του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε επισήμως η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από την Τρίπολη:

«Ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις.

  • Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις.
  • Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο.
  • Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί στις 20 Δεκεμβρίου στους 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους.

«Οι πολίτες έχουν απαλλαγεί σταδιακά από δεκάδες φόρους, όλοι πληρώνετε χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, ακόμα να μπορείτε να μεταβιβάζετε δωρεάν τους κόπους σας στα παιδιά σας», σημείωσε ο ίδιος.

Ακόμη, αναγνώρισε ότι οι μισθοί παραμένουν σήμερα χαμηλά, η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα και ότι οι επιχειρήσεις αγωνιούν για το αυξημένο κόστος ενέργειας. «Ξέρω καλά ότι πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι τα σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ έκτακτα δεν καλύπτουν πλήρως τα ανοίγματα τους σε ανατιμήσεις σε λιπάσματα και σε ζωοτροφές», είπε, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι όλα πάνε περίφημα, αλλά είμαι εδώ για να επαναλάβω 3 ρήματα: «νιώθω, ακούω και προσπαθώ». Και θα ήταν άλλωστε άδικο αν δεν ζυγίζαμε την πορεία μας στη ζυγαριά των αλλεπάλληλων δοκιμασιών που πετύχαμε ως χώρα να υπερβούμε», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις τράπεζες, λέγοντας ότι «οφείλουν αυτές το δικό τους κοινωνικό μερίδιο στη μεγάλη προσπάθεια».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook