Edupass.gov.gr για μαθητές: Με κωδικούς taxisnet και ΑΜΚΑ η δήλωση self test σήμερα

edupass-gov-gr-για-μαθητές-με-κωδικούς-taxisnet-και-αμκα-η-1309218

Άνοιξε το Edupass.gov.gr για μαθητές. Οι οδηγίες. Με κωδικούς Taxisnet και ΑΜΚΑ γίνεται η δήλωση self test σήμερα.

Με νέο self test και δήλωση στο Edupass.gov.gr πρέπει να πάνε σήμερα στο σχολείο οι μαθητές. Η δήλωση χρειάζεται εκτύπωση, ενώ για πρόσβαση στο σύστημα είναι απαραίτητοι οι κωδικοί Taxisnet. Προσοχή, δεν υπάρχει η δυνατότητα για σχολική κάρτα εκτός συστήματος. Μάλιστα στο Esupass.gov.gr πρέπει να μπουν και οι εμβολιασμένοι και να κάνουν τη σχετική δήλωση εμβολιασμού ή όσοι έχουν νοσήσει.

Από τους γονείς λοιπόν, αλλά και τους δασκάλους χρειάζεται προσοχή, καθώς εκτός από τα self test στην πλατφόρμα πρέπει να δηλωθούν τόσο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους είναι εμβολιασμένοι, αλλά και τα πιστοποιητικά νόσησης. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δηλώνονται μία φορά, όπως και τα νόσησης. Τα self test για τους μαθητές δηλώνονται δύο φορές την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα (το αργότερο έως το πρωί της Τρίτης πριν το σχολείο) και κάθε Πέμπτη (το αργότερο έως το πρωί της Παρασκευής πριν το σχολείο).

Για τη δήλωση θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • το ΑΜΚΑ σας ή το ΑΜΚΑ του παιδιού σας αν είστε γονεάς ανήλικου μαθητή

Όταν μπείτε στο Edupass.gov.gr το σύστημα σας καλεί να επιλέξετε:

  • Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19
  • Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test
  • Δήλωση εκπαιδευτικών/μελών Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π.
  • Δήλωση επισκεπτών

Από τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πρέπει να εκτυπώνω την σχολική κάρτα όταν δηλώνω self-test;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε.

Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/ τρια/Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

Κάθε πότε υποβάλλω δήλωση edupass;

H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί

ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου,

Στην περίπτωση που το παιδί σας ή εσείς υποβάλλεστε σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση απαιτείται να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. Στην πλατφόρμα edupass θα γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test.

Μπείτε ΕΔΩ στην πλατφόρμα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook