Έδωσε… στεγνά τον Μιχαλολιάκο ο Μίχος στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Τα τηλέφωνα «έσπασαν» μετά την δολοφονία του Φύσσα

έδωσε-στεγνά-τον-μιχαλολιάκο-ο-μίχος-939308

Ο πρώην βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος στην ομολογία του ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου «έδωσε» όχι μόνο τον…«φύρερ» Μιχαλολιάκο αλλά και πολλούς άλλους συναδέλφους του.

Η ομολογία του νεοναζί κατηγορούμενου προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του συνήγορου των υπόλοιπων. Τελικά όμως ήταν οι… ιδεολογικές διαφορές που οδήγησαν τους συνηγόρους Μίχου και Μιχαλολιάκου να τσακώνονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης -υπό το φόντο χειροκροτημάτων του ακροατηρίου- με τον πρώτο να αποκαλεί «φασιστάκο» συνάδελφό του και το δεύτερο να τον αποκαλεί «ηλίθιο», προκαλώντας και τη διακοπή της δικής για ένα σύντομο διάστημα.

Ο Μίχος, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή από το 2017,τόνισε πως ο Νικ. Μιχαλολιάκος ήταν ενήμερος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήδη από το βράδυ, καθώς «τα τηλέφωνα έσπασαν».

Ταυτόχρονα,παρέμεινε στη γραμμή της «σκευωρίας» επικαλούμενος την εμπλοκή του Τ. Μπαλτάκου, πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, καταλήγοντας: «εκμεταλλεύτηκαν τον φόνο, που είναι καταδικαστέος, και έστησαν μια σκευωρία, ύστερα από την άνοδο που είχε η Χρυσή Αυγή».

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας, «αδειάζοντας» και τη συγκατηγορούμενή του, Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε πει ότι ο σύζυγός της Νικ. Μιχαλολιάκος, είχε ενημερωθεί για το συμβάν την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.

Μάλιστα, απέδωσε ευθύνες στον γενικό γραμματέα του κόμματος καθώς άργησε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ενώ δεν προχώρησε σε διαγραφές όπως όφειλε. «Βγήκε μια μέρα ο Μιχαλολιακος και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς να ξέρουμε τίποτα. Έπρεπε να την αναλάβει και να προχωρήσουμε σε διαγραφές. Αυτός το έκανε προεκλογικά, μόνος του, σε λάθος χρόνο και χωρίς διαγραφές» ανέφερε.

Πρόεδρος: Ποιός σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με εκείνον που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.

Πρ: Και ο αρχηγός;

Κατηγ: Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Οι πάντες έβριζαν. Ρώτησα ‘ποιός το έκανε ρε Γιάννη;’ Αυτός ο ηλίθιος, αυτός ο γελοίος, μου είπε.

Πρ: Τον ήξερε δηλαδή;

Κατηγ: Δεν ξέρω….

Αναφορικά με τη δολοφονία του Π. Φύσσα είπε:

«Την ημέρα της δολοφονίας ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιστατικό με κάποιο Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ότι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ».

Μάλιστα, κατονόμασε ως εμπλεκόμενη την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, καταλήγοντας: «δεν γίνεται για μια χούφτα ανθρώπους να καταδικαστούμε όλοι», ενώ πρόσθεσε ότι: «μετά τον Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από την φυλακή θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε».

Ο Νικ. Μίχος επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κάποια εντολή, «δείχνοντας» την ίδια ώρα το πολιτικό συμβούλιο. Όπως κατέθεσε, «εντολή δεν δόθηκε καμία. Σε εμένα και στην τοπική μου (σ.σ. στην Εύβοια) έλεγαν να είναι όλα ήρεμα και ωραία. Τώρα τι είχε συζητηθεί στο πολιτικό συμβούλιο δεν μπορώ να το ξέρω, μόνο όσοι συμμετείχαν μπορεί αν έχουν εικόνα». Τέλος, αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματος, καθώς αναρωτήθηκε πού πήγαιναν τα χρήματα από τις συνδρομές. «Υπήρχαν έσοδα. Δεν ήταν κακό να ξέρουμε που πάνε τα χρήματα. Εγώ μίλησα, αλλά αντιδρούσαν πολλοί. Έγιναν και αλλά περιστατικά και είπα τέλος φεύγω. Δε δουλεύαμε καλά σαν κόμμα, αξιοκρατικά».

Με πληροφορίες από news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook