Έδωσε αίμα ο Σημανδηράκης – Και μαθητική έκθεση στο Δημαρχείο Χανίων για την παγκόσμια ημέρα αιμοδότη | Video+Photos

έδωσε-αίμα-ο-σημανδηράκης-και-μαθητι-1236870

Εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Χανίων τη Δευτέρα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη. Εργαζόμενοι και αιρετοί έδωσαν αίμα, ενώ στην είσοδο του κτιρίου διοργανώθηκε έκθεση από ζωγραφιές μαθητών από όλη τη χώρα, με θέμα την αιμοδοσία.

Ο κ. Σημανδηράκης, έχοντας δώσει νωρίτερα το παράδειγμα ο ίδιος, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία, να διέπεται από το πνεύμα του εθελοντισμού, πόσο μάλλον που η ανάγκη για αίμα είναι διαρκής και αναντικατάστατη.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Ιωάννης», σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων και πάνω από 60 άνθρωποι έδωσαν αίμα, ενώ κάποιοι έδωσαν και μυελό των οστών. Όσο για την έκθεση, στη διοργάνωσή της συνέβαλαν οι διευθύνσεις Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Μάλιστα, οι ζωγραφιές των παιδιών, οι οποίες ήταν πάνω από 500, θα τυπωθούν σε καρτ-ποστάλ και θα τους σταλούν πίσω ως ενθύμιο συμμετοχής.

Δείτε τι δήλωσαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Υγείας, Παδείας και Πολιτισμού, Σοφία Μαλανδράκη, η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αγ. Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, η διευθύντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Γιαννακάκης:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook