ΕΔΟΕΑΠ: Αντίδραση από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

εδοεαπ-αντίδραση-από-τη-διαρροή-προσω-1320984

Ανησυχία, αναστάτωση και οργή στον δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η διαρροή και αξιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επαγγελματιών δημοσιογράφων μελών του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς την συγκατάθεση τους, με αφορμή τις αρχαιρεσίες που έχουν αρχίσει στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Περίθαλψης και Ασφάλισης.

Μέλη του Οργανισμού έγιναν και συνέχιζαν να γίνονται έως το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου, αποδέκτες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας από συνδυασμούς ή μέλη συνδυασμών κάνοντας μάλιστα χρήση του λογότυπου του ΕΔΟΕΑΠ.

Η κατάλυση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων προκάλεσε όχι μόνον τη αγανάκτηση και την οργή μελών- ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά ανάγκασε και τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς έγινε αποδέκτης κύματος διαμαρτυριών, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση κάνοντας σαφές με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει καμία σχέση με παραπλανητικά μέιλ προεκλογικού χαρακτήρα.

«Μετά από διαμαρτυρίες ασφαλισμένων, ο ΕΔΟΕΑΠ διευκρινίζει ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να χορηγήσει άδεια να χρησιμοποιείται ο τίτλος του σε διευθύνσεις email, χωρίς άλλο διακριτικό στοιχείο του αποστολέα, ώστε να δημιουργείται σύγχυση στους ασφαλισμένους μας.

Η χρήση του τίτλου του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς άλλο διακριτικό στοιχείο σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και σε τίτλους ανακοινώσεων και μάλιστα προεκλογικών, είναι καταχρηστική και παραπλανητική.

Επισημαίνεται πως ο ΕΔΟΕΑΠ ουδέποτε έδωσε σε υποψηφίους των επικείμενων εκλογών ηλεκτρονικές διευθύνσεις ασφαλισμένων και βεβαίως ουδέποτε υπήρξε άδεια για τη χρήση τους», επισημαίνει ο ασφαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων.

Ασφαλισμένοι του Οργανισμού, μελετούν- κατά πληροφορίες- να προσφύγουν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να αξιοποιήσουν ένδικα μέσα για να διαπιστωθεί η πηγή της διαρροής και κυρίως ποιος έδωσε εντολή για να συμβεί, ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο και να μην παρατηρηθεί στο εξής παρόμοιο φαινόμενο.»

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook