Εδώ ο κόσμος καίγεται… Χάνουν μέρες από την άδειά τους οι πυρόπληκτοι!

εδώ-ο-κόσμος-καίγεται-χάνουν-μέρες-απ-1264327

Στον δημόσιο τομέα, δεν προβλέπεται κάτι και οι πυρόπληκτοι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν μόνο χρήση της κανονικής τους άδειας

Στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται μόνο η χορήγηση 2 ημέρων αδείας ετησίως στους εργαζόμενους για λόγους ανώτερους βίας, όπως είναι η καταστροφή σπιτιού από πυρκαγιά, είπε στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος και εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

Μάλιστα σημείωσε ότι θα πρέπει οι εργοδότες να διευκολύνουν με περισσότερους ημέρες αδείας τους πυρόπληκτους εργαζόμενους, που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη πραγματικότητα, ενώ τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θεσμικά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρούζος στον δημόσιο δεν προβλέπεται κάτι και οι πυρόπληκτοι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν μόνο χρήση της κανονικής τους άδειας να έχουν μέρες, μάλιστα απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό Εργασίας Μάκη Βορίδη με εγκύκλιο να χορηγηθεί άδεια στους πυρόπληκτους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις ο κ. Καρούζος διευκρίνισε ότι αν μια επιχείρηση καεί και διακόψει λειτουργία για λόγους ανωτέρας βίας, δεν οφείλεται μισθός καθώς λύνεται η σύμβαση με τον εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση, εκτός αν η εταιρεία είναι ασφαλισμένη τότε οφείλει να καταβάλλει τα 2/3 της αποζημίωσης στους εργαζόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook