Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Γιώργος γράφει για τον Άγιο Βαλεντίνο | Άσε μας ρε Γιώργο…

εδώ-ο-κόσμος-χάνεται-και-ο-γιώργος-γράφ-30036

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο Άγιος Βαλεντίνος για τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος σκέφτηκε αντί να γράψει ένα άρθρο για χρεοκοπημένους να γράψει για κακοποιημένους! Το ίδιο κάνει!

Το άρθρο του φιλοξενείται στην στη σελίδα του «Project Syndicate», Τσεχική ιστοσελίδα με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ο κ. Παπανδρέου μαζί με την Quafa Hajji, πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών μιλάνε μεταξύ άλλων για βιασμούς, παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις την ώρα που κάποιοι θα γιορτάζουν την μέρα των ερωτευμένων.

Ρομαντικά πράγματα δηλαδή, όπως ακριβώς ταιριάζουν την ημέρα των ερωτευμένων! Ξέρει να μας φτιάχνει το κέφι αυτό το παιδί!

Ακολουθεί απόσπασμα :

«Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν υπό το φως των κεριών. Την ίδια ώρα ένα δισεκατομμύριο άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να λάμψει ένα φως στη πιο σκοτεινή πλευρά των σχέσεων των δύο φύλλων…

Στα Ηνωμένα Έθνη μια στις τρείς γυναίκες παγκοσμίως θα βιαστεί ή θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού κατά την διάρκεια της ζωής της. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα επτά στις δέκα γυναίκες θα βιαστεί, ή ακρωτηριαστεί, ενώ συχνά τα θύματα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι.

Σήμερα η εύκολη πρόσβαση πορνογραφικών υλικών μέσα στο διαδίκτυο διδάσκει τα αγόρια και τους άνδρες ότι οι σεξουαλικές πράξεις που αφορούν στην υποβάθμιση του γυναικείου φύλλου, ακόμα και η κακοποίηση των γυναικών, είναι αποδεκτή.

Οι γυναίκες λαμβάνουν ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες σε πολύ λίγες χώρες. Οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών μέσω του νόμου, και να προωθήσει μια αλλαγή νοοτροπίας που θα απορρίψει την κακομεταχείριση των γυναικών.

Παρόλο που το 1979 τουλάχιστον 187 χώρες είχαν υπογράψει για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ωστόσο οι στατιστικές δείχνουν μικρή πρόοδο.

Μια έρευνα του 2012 διαπίστωσε ότι η βία κατά των γυναικών δεν ήταν ποτέ πιο διαδεδομένη, με το 87% να πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να προωθείται μέσα από όλα τα ΜΜΕ και μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook