ΕΔΕ για τις μισάνθρωπες δηλώσεις Μπαλάσκα περί «σκόνης» και «σκουπιδιών» – Τον “αδειάζει” και η ΠΟΑΣΥ

Ξεκάθαρες αποστάσεις επιχειρεί να πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) από τον αντιπρόεδρό της, Σταύρο Μπαλάσκα και τις δηλώσεις του περί ανθρώπων που είναι «σκόνη» και «σκουπίδια» στα Εξάρχεια. «Οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς» τονίζει η ΠΟΑΣΥ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για τα όσα είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΑΣΥ σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε τη Δευτέρα:

Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών, διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής (άρθρο 22 παρ. 4 του Καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σημερινές (σ.σ. χθεσινές) δηλώσεις για τις επιχειρησιακές ενέργειες στα Εξάρχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος!

Τέλος, γνωρίζουμε ότι, οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της.

ΕΔΕ για τις μισάνθρωπες δηλώσεις

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Οπως διευκρινίζεται, σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαλάσκας προχώρησε σε σειρά ανατριχιαστικών δηλώσεων, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι εικόνες των προσφύγων – «θυμάτων» της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης – σκούπα σε τέσσερις καταλήψεις στα Εξάρχεια κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας παρά την προσπάθεια των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ, ότι εννοεί ανθρώπους και προσθέτοντας ότι οι πρόσφυγες αποτελούν μία «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ