Eco-Fest 2020: Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα Χανιά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι | Photo

eco-fest-2020-κέρδισαν-τις-εντυπώσεις-τα-χανιά-στ-986963

Με τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων αλλά και του Εργαστηρίου Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ολοκληρώθηκε στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, η τριήμερη εκδήλωση-γιορτή Eco-Fest 2020 με επίκεντρο τις «πράσινες» πόλεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση.

Παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην ημερίδα με θέμα τις «έξυπνες», βιώσιμες πόλεις και την ηλεκτροκίνηση, με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, δημάρχων και περιφερειαρχών απ’ όλη την Ελλάδα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση-ανοιχτό διάλογο, με τίτλο «Πολιτικές και Χρηματοδοτικές Λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Σημανδηράκης έκανε το εξής σχόλιο:  «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θέλουμε και μπoρούμε να κάνουμε την πόλη μας φιλική στο περιβάλλον. Να εφαρμόσουμε οικολογικές λύσεις στην ενέργεια και την μετακίνηση. Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, αλλά και ο βασικός πυλώνας για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο ρόλος των ερευνητικών ιδρυμάτων στα Χανιά, θέλουμε να είναι καθοριστικός στη μετεξέλιξη αυτή και η συνεργασία μαζί τους και σε αυτόν τον τομέα είναι μονόδρομος».

Το Πολυτεχνείο Κρήτης αντίστοιχα, εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρο Παπαευθυμίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (Hellenic Association for Energy Economics HAEE) και Διευθυντή του Εργαστηρίου Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

zarpanews.gr

 

One thought on “Eco-Fest 2020: Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα Χανιά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι | Photo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook