Έχουν διάρκεια οι έρωτες των γιορτών;

έχουν-διάρκεια-οι-έρωτες-των-γιορτών-475517

Οι ημέρες των γιορτών είναι πάντοτε “ντυμένες” με μεγάλες προσδοκίες: χαρούμενα οικογενειακά τραπέζια, βόλτες με αγαπημένους φίλους, δώρα αγορασμένα με αγάπη και γιατί όχι; Έναν απρόσμενο «γιορτινό» έρωτα, βγαλμένο από την παραμυθένια όψη των Χριστουγέννων, που υπόσχονται να πραγματοποιήσουν κάθε μας ευχή!

Είναι αλήθεια πως οι γνωριμίες και τα φλερτ ευνοούνται τις ημέρες των γιορτών, μέσα από την εξωστρέφεια που χρακτηρίζει τις ημέρες αυτές. Περισσότερα καλέσματα, πυκνότερη κοινωνική παρουσία, μαζέματα σε σπίτια φίλων αλλά και αποδράσεις που οδηγούν σε νέες εμπειρίες και γνωριμίες, ανάμεσα στα πολλά γιορτινά φώτα, ταιριασμένες στο ειδυλλιακό σκηνικό των Χριστουγέννων. Είναι όμως δυνατόν τα πολλά φώτα να μας θαμπώσουν και να ενθουσιαστούμε με κάποιον που σύντομα θα μας απογοητεύσει; Και πόσο θα διαρκέσει τελικά μια τέτοια γνωριμία;

Κάθε νέα γνωριμία χρειάζεται χρόνο, χρόνο να γνωρίσουμε τον άλλον, χρόνο να καταλάβουμε τον άνθρωπο που μόλις συναντήσαμε, χρόνο να τον ερωτευτούμε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που ελπίσαμε να είναι μόλις τον πρωτοείδαμε! Οι γνωριμίες των Χριστουγέννων δε θα έχουν διάρκεια αν τις διαχειριστούμε επιπόλαια, ρηχά, χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο και την απαραίτητη ενέργεια που απαιτεί κάθε νέα γνωριμία. Δε θα κρατήσουν αν τις διαχειριστούμε σαν ένα ακόμη γιορτινό αξεσουάρ, που θα περιφέρουμε παντού για να νιώθουμε ακόμη πιο όμορφα τις γιορτές!

Οι νέοι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας έχουν τα δικά τους προσωπικά κίνητρα για κάθε νέα γνωριμία, κι έτσι είναι απαραίτητο καταρχήν να αντιληφθούμε αν τα κίνητρά μας ταιριάζουν. Έπειτα, ξεκινάμε να βγαίνουμε, να μαθαίνουμε πράγματα ο ένας για τον άλλο κι έπειτα ολοκληρώνουμε τη σχέση μας μέσα από μια ερωτική επαφή ενισχυμένη συναισθηματικά από την οικειότητα που έχει χτιστεί. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζουμε μια ουσιαστική ματιά στη νέα σχέση που δημιουργούμε, έχοντας το χρόνο να κατανοήσουμε εάν ικανοποιεί τα θέλω μας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι έρωτες των γιορτών μπορούν να έχουν διάρκεια, αρκεί να μην παγιδευτούμε στην γενικότερη καταναλωτική φιλοσοφία των ημερών που θέλει να αποκτάμε όσα «δώρα» επιθυμούμε γρήγορα, εύκολα αλλά και να τα βαριόμαστε λίγο αφότου ανοίξουμε το αμπαλάζ τους!

Πηγή: faysbook.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook