Έχετε λεπτή τρίχα; Αυτά είναι τα ωραιότερα tips για εφέ όγκου

έχετε-λεπτή-τρίχα-αυτά-είναι-τα-ωραιότ-1413896

Επιλέξαμε για εσάς, τις καλύτερες συμβουλές από τη βαφή, την σωστή περιποίηση και τα hair tools, για να χαίρεστε τα λεπτά μαλλιά σας.

Επιλέξτε σωστό χρώμα βαφής

Αν προτιμάτε βαφή αντί για ανταύγειες, δοκιμάστε την παρακάτω συμβουλή, που πολλοί είναι οι ειδικοί που την υποστηρίζουν και προφανώς προτείνουν. Δοκιμάστε την ανάμειξη 2 χρωμάτων βαφής, προκειμένου έτσι να γίνει καλύτερο blend στη φυσική σας βάση. Το πιο σκούρο χρώμα μπαίνει στις ρίζες και το πιο ανοιχτό, στα υπόλοιπα μαλλιά. Έτσι όταν μακραίνουν, δεν θα είναι έντονη η αντίθεσή τους.

Αν θέλετε να “κρύψετε” τις ρίζες προτιμήστε ανταύγειες. Η διαφορά στο χρώμα δεν είναι τόσο έντονη, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο τρισδιάστατο και δίνει αυτό το ωραίο εφέ όγκου στα λεπτά μαλλιά.

Δοκιμάστε διαφορετικές τεχνικές βαφής

Τα babylights είναι μια καταπληκτική τεχνική για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά ταιριάζει ιδανικά σε εσάς που έχετε λεπτή τρίχα. Αντί για ανταύγειες παντού, προτιμήστε τα babylights ή και το balayage (που είναι εξίσου αποτελεσματική τεχνική για την περίσταση) καθώς τοποθετούνται στρατηγικά, ώστε να φωτίσουν τα μαλλιά, αλλά και όλο το πρόσωπο.

Ασχοληθείτε με το styling

Ένα σπρέι για όγκο, που θα χρησιμοποιήσετε στις ρίζες των μαλλιών είναι must.

Χτενίστε σωστά

Η βούρτσα ή χτένα και ο τρόπος χρήσης της κάνουν μεγάλη διαφορά σε κάθε τύπο μαλλιών, πόσο μάλλον σε εσάς που έχετε λεπτή τρίχα! Καταρχήν, αποφύγετε να χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, γιατί σπάνε πιο εύκολα.

Αναζητήστε ειδικές βούρτσες που κάνουν για βρεγμένα μαλλιά (όπως το Tangle Teezer) και χτενίστε σιγά κι απαλά.

Αν χτενίζετε τα μαλλιά σας στεγνά, ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω, ειδικά αν έχετε κόμπους, καθώς η τρίχα είναι ευαίσθητη και εύκολα σπάει λόγω τριβής.

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τις θερμαινόμενες συσκευές

Εσείς που έχετε λεπτή τρίχα και κινδυνεύει ευκολότερα να καταστραφεί και να σπάσει, χρησιμοποιήστε ειδικά θερμοπροστατευτικά προϊόντα κάθε φορά που επιλέγετε σεσουάρ, σίδερο κλπ.

Επίσης, δώστε βάση στα hair tools που προστατεύουν τα μαλλιά. Τα καλής ποιότητας εργαλεία κάνουν μεγάλη διαφορά στη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών!

Πηγή: InStyle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook