Έχετε Android; 4 απλά βήματα για να το κάνετε σαν καινούριο

έχετε-android-4-απλά-βήματα-για-να-το-κάνετε-σα-1386617

Αν το κινητό σου έχει αρχίσει να ζορίζεται, υπάρχουν τέσσερα γρήγορα και εύκολα tips για να του προσφέρεις την ανανέωση που χρειάζεται

Αν νιώθεις ότι έχεις υπερφορτώσει το Android σου, μην ανησυχείς γιατί προτού μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς να το αλλάξεις, υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις στη ζωή. Το σημαντικότερο για αρχή είναι να το διατηρείς καθαρό εξωτερικά χωρίς να καταστρέψεις την οθόνη του.

Αφού κάνεις το πρώτο βήμα, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το λογισμικό του κινητού σου και να κάνεις το απαραίτητο upgrade που θα το κάνει στο τέλος να μοιάζει σαν να το αγόρασες μόλις. Τα τέσσερα παρακάτω tips θα το αναστήσουν κυριολεκτικά όσο κι αν το έχεις ταλαιπωρήσει.

1. Ώρα να διαγράψεις όλες τις ξεχασμένες σου εφαρμογές

Αφιέρωσε λίγα λεπτά στην οθόνη σου και στα apps που έχεις κατεβάσει για να καταλήξεις στο ποια από αυτά είναι περιττά και δεν χρησιμοποιείς ποτέ. Μην το πολυσκέφτεσαι, δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον οπότε ήρθε η ώρα να προχωρήσεις σε delete. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές, όχι μόνο πιάνουν χώρο στο κινητό σου, αλλά έχουν και πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα.

2. Ξεφορτώσου παλιούς φακέλους για να ελευθερώσεις αποθηκευτικό χώρο

Ήρθε η στιγμή να παραδεχτείς πως έχεις περάσεις στο κινητό σου τόσους ξεχασμένους φακέλους που ούτε εσύ δεν θυμάσαι το ιστορικό τους. Κάποτε τους έκανες download και ξέμειναν εκεί, περιορίζοντας τον αποθηκευτικό χώρο οπότε μπορείς αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το άρθρο, να πας στον φάκελο των downloads και να κάνεις το βήμα που τόσο καιρό παραλείπεις.

3. Αξιοποίησε τις ρυθμίσεις του κινητού σου

Μπορείς τώρα να αλλάξεις όποια ρύθμιση σε ενοχλεί προκειμένου να βελτιώσεις την ταχύτητα και τη λειτουργία του κινητού σου. Για παράδειγμα, επιλέγοντας dark mode, όχι μόνο θα κάνεις το κινητό να δείχνει καλύτερο οπτικά αλλά έτσι σώζει επίσης τη διάρκεια της μπαταρίας. Επίσης, μπορείς να καταργήσεις τα εικονίδια των apps από την οθόνη σου για να μην εμφανίζονται αυτόματα εκεί.

4. Εξατομίκευσε τις επιλογές απορρήτου

Το τελευταίο βήμα είναι να τσεκάρεις τις επιλογές απορρήτου και να τις εξατομικεύσεις περισσότερο. Άνοιξε το πεδίο settings, πήγαινε στο Privacy και στη συνέχεια στο Permissions Manager. Τσέκαρε από κάθε κατηγορία, ποια apps έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα και σβήσε όσες δεν θες να έχουν. Κάνε το ίδιο για το ημερολόγιο, τις επαφές και την κάμερα.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook