Έχετε αδύναμα νύχια που σπάνε; Αυτά είναι τα tips για να τα δυναμώσετε

έχετε-αδύναμα-νύχια-που-σπάνε-αυτά-είν-577877

Κουραστήκατε να έχετε συνεχώς σπασμένα νύχια; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να αποκτήσετε υγιή και περιποιημένα άκρα.

Αν έχετε αφαιρέσει πρόσφατα το gel από τα νύχια σας, ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τα δυναμώσετε. Αρκεί να κάνετε ορισμένες αλλαγές και να δοκιμάσετε μια ρουτίνα περιποίησης για τα άκρα σας που πιστέψτε μας θα έχει υπέροχα αποτελέσματα. Σε κάθε νέα ρουτίνα όμως χρειάζεται υπομονή και χρόνος!

Η δερματολόγος Dana Stern αναφέρει στο Glamour: «Ακριβώς όπως κάνουμε βαθιά περιποίηση και περιποίηση ξηρών μαλλιών, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα νύχια και την επιδερμίδα». «Κάνε ένα διάλειμμα όταν τα νύχια σου το χρειάζονται και κράτησε τα πιο κοντά: Τα πιο κοντά νύχια είναι λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο», προσθέτει δινοντάς μας ένα πολύ χρήσιμο tip.

Τι προκαλεί όμως την φθορά των νυχιών;

Σύμφωνα με την Stern, υπάρχουν δύο κατηγορίες φθοράς των νυχιών. Η πρώτη κατηγορία είναι οι παράγοντες που είναι δύσκολο να ελεγχθούν και περιλαμβάνουν τη γενετική, τη γήρανση και ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Η δεύτερη κατηγορία αποτελείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν.

H ειδικός μοιράζεται μαζί μας μερικές συμβουλές που θα βοηθήσει τα νύχια να «ζωντανέψουν».

Επιλέξτε να φορέσετε γάντια όταν έρχεσαι σε επαφή με νερό

«Τα νύχια απορροφούν το νερό, ακόμη περισσότερο από το δέρμα!» δηλώνει η Stern. «Όταν το νύχι απορροφά νερό, ασκεί μεγάλη πίεση στα κύτταρα των νυχιών, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ξεφλούδισμα και σπάσιμο». Η ίδια θεωρεί απαραίτητη τη χρήση γαντιών όταν για παράδειγμα πλένετε τα πιάτα.

Προτιμήστε γυάλινες λίμες νυχιών

Οι λίμες από χαρτόνι δεν είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την υγεία των νυχιών. «Οι λίμες από χαρτόνι κάνουν μικροσκοπικά ανοίγματα και σχισμές στην άκρη του νυχιού που οδηγούν σε ξεφλούδισμα», εξηγεί η Stern.«Προτιμώ γυάλινες ή κρυστάλλινες λίμες».

Προτιμήστε ασετόν χωρίς ακετόνη

«Όσον αφορά τις χημικές εκθέσεις, το προϊόν αφαίρεσης βερνικιού είναι σημαντικό. Το ασετόν τείνει να στεγνώνει ιδιαίτερα τα νύχια και μπορεί να τα κάνει εύθραυστα», λέει η Stern, σημειώνοντας ότι είναι καλύτερο να αναζητήσετε συνθέσεις που περιέχουν συστατικά όπως σόγια ή έχουν πρόσθετα ενυδατικά οφέλη από τα έλαια.

Πείτε όχι στα προϊόντα νυχιών με φορμαλδεΰδη

«Πολλά αποκαλούμενα ενισχυτικά νυχιών εξακολουθούν να περιέχουν φορμαλδεΰδη ή φορμαλίνη, συστατικά που είναι πολύ επιβλαβή για τα νύχια», επισημαίνει η ειδικός.

«Η φορμαλδεΰδη θα σκληρύνει αρχικά το νύχι. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το νύχι γίνεται εύθραυστο». Η φορμαλδεΰδη μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στις γύρω πτυχές των νυχιών, προσθέτει, κάνοντας το δέρμα να γίνει εξαιρετικά ερεθισμένο και πρησμένο.

Πείτε ένα μεγάλο ναι στο γλυκολικό οξύ

«Το γλυκολικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα συστατικό που αναζωογονεί τα εύθραυστα νύχια», τονίζει η Stern. Ακόμη, το γλυκολικό οξύ είναι υγραντικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά τα νύχια να διατηρήσουν την υγρασία τους. Το γλυκολικό οξύ κάνει στα νύχια peeling. «Ακριβώς όπως κάνουμε peeling για το δέρμα για να αφαιρέσουμε τα επιφανειακά στρώματα των νεκρών κυττάρων, αυτή η στρατηγική ισχύει και για το νύχι», λέει η Stern. «Αφαιρώντας τα κατεστραμμένα στρώματα από τα νύχια, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις την απορρόφηση των συστατικών που βοηθούν στην ενυδάτωση του νυχιού».

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook