Έχεις πρηστεί από το φαΐ της Τσικνοπέμπτης και δεν κλείνει το παντελόνι; – 3+1 τρόποι για άμεση λύση

έχεις-πρηστεί-από-το-φαΐ-της-τσικνοπέμ-1630778

Μήπως το παράκανες από το φαί την Τσικνοπέμπτη και έχει πρηστεί η κοιλιά σου, με αποτέλεσμα να μην κλείνει το παντελόνι; Τότε σου βρήκαμε 4 έξυπνους τρόπους για να εξαφανίσεις το φούσκωμα. Απαλλάξου από τη δυσπεψία και την καούρα στο πι και φι.

Αν έκανες διατροφή πριν, το στομάχι σου έπαθε σοκ από τα πολλά λίπη και την πολλή ζάχαρη. Και μια σόδα δεν φτάνει για να διορθώσει τη ζημιά

3+1 τρόποι για να ξεφουσκώσεις από το φαί της Τσικνοπέμπτης

Εάν νιώθεις φούσκωμα, ναυτία, δυσφορία στο πάνω μέρος της κοιλιάς, δυσπεψία δηλαδή:

1.Μάσησε μια μαστίχα. Θα σε βοηθήσει στην πέψη με το σάλιο και το γαστρικό υγρό που θα προκληθεί από το μάσημα.

2.Πιες ένα αφέψημα μέντας. Θα χαλαρώσει τους μύες του εντέρου και θα αυξήσει τα πεπτικά υγρά.

Εάν νιώθεις καούρες στο στομάχι (έφαγες πολλά τηγανητά ή ήπιες αλκοόλ;):

1.Πιες ένα αφέψημα δυόσμου που θα σε χαλαρώσει και θα εξαφανίσει το δυσάρεστο αίσθημα της καούρας.

2.Πάρε ένα αντιόξινο το οποίο θα περιορίσει τη δράση των οξέων στο στομάχι και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Πώς να διώξω την κοιλιά και το σπλαχνικό λίπος;

1, Συνειδητοποίησε ότι το άγχος παχαίνει

Οι γυναίκες με χρόνιο άγχος τείνουν να έχουν περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνες που δεν αγχώνονται, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Το άγχος ανεβάζει, επίσης, την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, η οποία δεν αυξάνει μόνο την όρεξή σου αλλά κάνει και τα λιποκύτταρα στο στομάχι σου να μεγαλώνουν και παρακινεί το σώμα να μεταφέρει λίπος από άλλες περιοχές, όπως οι γοφοί και οι μηροί, στην κοιλιά σου.

2. Κοιμήσου περισσότερο

Με την έλλειψη ύπνου το σώμα σου αγχώνεται και εκκρίνει κορτιζόλη ενώ ενισχύεται η παραγωγή της ορμόνης της πείνας, της γκρελίνης, που αυξάνει την όρεξή σου έτσι που είναι πιο πιθανό να φας περισσότερο. Το έχεις ακούσει ξανά, βάλε όμως στόχο να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ.

Η συνέπεια είναι, επίσης, σημαντική: γυναίκες που πέφτουν για ύπνο και ξυπνούν μέσα στο ίδιο πλαίσιο των 60 λεπτών κάθε μέρα έχουν λιγότερο σωματικό λίπος από εκείνες που δε διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στις ΗΠΑ.

3. Κάνε δυναμικό περπάτημα

Το περπάτημα για 15 λεπτά αμέσως μετά το φαγητό βοηθά να μειωθούν οι καταστροφικές απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα που συμβαίνουν όταν τρως, τονίζεται σε έρευνα. Επίσης, βάλε στόχο να σηκώνεσαι και να κάνεις μερικά βήματα τουλάχιστον μία φορά κάθε μία ώρα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς καθιστή τόσο μεγαλώνει η περίμετρος της μέσης σου, αποκαλύπτεται σε μελέτη στο Exercise and Sport Sciences Reviews.

4. Μάσησε τσίχλα

Η μάσηση μιας τσίχλας έχει αποδειχτεί πως μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, αναφέρουν Αυστραλοί ερευνητές στην επιθεώρηση Physiology & Behavior. Η θεωρία τους είναι πως η μάσηση ως κίνηση μπορεί να ανακουφίζει την ένταση και να αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να μπορείς να συγκεντρώνεσαι.

5. Έλεγξε τους υδατάνθρακες

Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα βρέθηκε ότι άνθρωποι που ακολούθησαν μια δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες και περισσότερα λιπαρά έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που ακολούθησαν τον αντίθετο συνδυασμό. Το μαγικό ποσοστό ήταν το 43% των καθημερινών θερμίδων να προέρχεται από υδατάνθρακες, το 18% από πρωτεΐνες και το 39% από λιπαρά.

6. Παράγγειλε κρασί

Το ελλαγικό οξύ στο κόκκινο κρασί μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Nutritional Biochemistry. Απλώς περιορίσου στο ένα ποτήρι, γιατί αλλιώς μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

7. Φάε γαλακτοκομικά

Γυναίκες που κατανάλωναν τρεις μερίδες γάλα, γιαούρτι ή τυρί τη μέρα έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος έπειτα από 12 εβδομάδες συγκριτικά μ’ εκείνες που έτρωγαν λιγότερα γαλακτοκομικά, βρήκαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

youweekly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook