Έχασε την μάχη με την ζωή ο ηθοποιός Νίκος Μπίνας – Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Σπύρου Μπιμπίλα

έχασε-την-μάχη-με-την-ζωή-ο-ηθοποιός-νίκ-1268122

Ο Νίκος Μπίνας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 85 ετών, άφησε ο ηθοποιός Νίκος Μπίνας. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Ακόμα ένας καλός συνάδελφος μας, εργάτης του θεάτρου, με πλούσια δράση στο θέατρο και το σινεμά, δάσκαλος, και ιδρυτής δραματικής σχολής, ο Νίκος Μπίνας έφυγε από κοντά μας στις 13 Αυγούστου… Καλό ταξίδι Νίκο μας» έγραψε ο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Νίκος Μπίνας είχε σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Παράλληλα, είχε σπουδάσει υποκριτική στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου), όπου αποφοίτησε το 1965. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου σε Αγγλία και Ιταλία. Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών, της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.

Μέχρι το 1970 υπήρξε διευθυντής και καθηγητής της Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου). Το 1970 ίδρυσε την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών Νίκος Μπίνας. Συμμετείχε σε βιντεοταινίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες. Είχε πλούσιο λογοτεχνικό και συγγραφικό έργο, ενώ δημοσίευε τακτικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook