Εάν ένας άντρας κάνει αυτά τα 10 πράγματα, είναι ανασφαλής και τοξικός

εάν-ένας-άντρας-κάνει-αυτά-τα-10-πράγματ-1277111
young attractive couple at home living room couch with happy woman using internet app on mobile phone ignoring bored and sad man in social network and smart phone addiction concept; Shutterstock ID 450579403

Γνωρίζετε έναν άντρα και φαίνεται υπέροχος. Σας παίρνει τηλέφωνο, σας χαρίζει λουλούδια και σας κάνει όλο το βράδυ κομπλιμέντα. Σας λέει επανειλημμένα ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι συμφωνήσατε να βγείτε μαζί του. Σας αντιμετωπίζει σαν πριγκίπισσες και όλα είναι τόσο κολακευτικά.

Όμως ξαφνικά αυτή η προσοχή μετατρέπεται σε εμμονή. Δεν αισθάνεστε πλέον ότι σας εκτιμά και σας αγαπά, αλλά νιώθετε μια κτητικότητα. Χρειάζεται να επιστρατεύσετε όλη σας την ενέργεια για να τον διαβεβαιώσετε ότι τον αγαπάτε, και αυτό σας ρουφάει τη ζωή.

Εξ ορισμού οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι εκείνοι που στερούνται εμπιστοσύνης και αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους…

Δεν έχει φίλους ή ενδιαφέροντα

Δεν αναφέρει ποτέ κανέναν φίλο και δεν κάνει παρέα με κανέναν εκτός από εσάς. Εκτός εργασίας, δεν έχει ενδιαφέροντα ή χόμπι. Δεν πηγαίνει στο γυμναστήριο, δεν παίζει κανένα σπορ και γενικά δεν ασχολείται με τίποτα, παρά μόνο με εσάς.

Όταν δεν είναι μαζί σας κάθεται στο σπίτι και σε σκέφτεται ή ίσως είχε φίλους και χόμπι κάποια στιγμή, αλλά τα παράτησε όλα για να περνάει κάθε λεπτό μαζί σας.

Νομίζει ότι εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα για τον πρώην σας

Είναι πεπεισμένος ότι δεν έχετε ξεπεράσει τον πρώην σας, ακόμα κι αν έχετε χωρίσει για χρόνια και τα μόνα συναισθήματα που έχετε για εκείνον είναι ο οίκτος, η απέχθεια, η αηδία και ένα μικρό κομμάτι υπολειπόμενου μίσους.

Η ανασφάλειά του είναι τόσο μεγάλη που θα πείσει τον εαυτό του ότι δεν θα μπορούσατε να τον αγαπήσετε, οπότε το μόνο «λογικό» συμπέρασμα είναι ότι είστε ακόμα ερωτευμένες με τον πρώην σας.

Χρειάζεται επικύρωση

Σας κάνει συχνά ερωτήσεις όπως: «Με αγαπάς;» Και αναζητάει κομπλιμέντα. Στη συνέχεια, όταν τον διαβεβαιώσετε ότι τον βρίσκετε ελκυστικό, δεν σας πιστεύει.

Σε όλους αρέσει να ακούνε ότι είναι όμορφοι, ταλαντούχοι, ελκυστικοί, έξυπνοι και επιθυμητοί, αλλά οι ανάγκες του ξεπερνούν αυτές των άλλων. Γενικά υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία παρεμπιπτόντως είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από πολλές από τις ανασφαλείς συμπεριφορές του.

Ζηλεύει τους φίλους σας

Ζηλεύει τον χρόνο που περνάτε με τους φίλους σας. Δεν του αρέσει να συναντάτε συναδέλφους μετά τη δουλειά, δεν του αρέσει να πηγαίνετε για ψώνια με φίλες και φυσικά απαγορεύει να έχετε πλατωνικές σχέσεις με άντρες. Συχνά καλεί και στέλνει μηνύματα για να σας ελέγξει όταν είστε έξω χωρίς εκείνον.

Στην αρχή, η κτητικότητά του μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ξεχωριστές και επιθυμηές. Αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτή η κτητικότητα θα γίνει κουραστική.

Απειλεί να σας χωρίσει

Παίζει αυτό το είδος παιχνιδιού όπου απειλεί να φύγει ή να χωρίσει μαζί σας. Λέει πράγματα όπως: «Δεν αισθάνομαι επιθυμητός» ή «Δεν νομίζω ότι με αγαπάς πραγματικά». Δεν θέλει πραγματικά να τερματίσει τη σχέση και ελπίζει ότι θα τον παρακαλέσετε να μείνει. Αν το κάνετε, επικυρώνετε το εύθραυστο εγώ του. Αν δεν το κάνετε, θα τα πάρει όλα πίσω και θα κάνει ό, τι μπορεί για να μην σας χάσει. Απλώς δοκιμάζει την αφοσίωσή σας σε εκείνον και λαχταρά την επικύρωση.

Σας λέει ότι είστε τα πάντα για εκείνον

Είστε ο κόσμος του, το κέντρο του σύμπαντός του, ο λόγος της ζωής του. Στην αρχή, μπορεί να φαίνεται κολακευτικό όλο αυτό, αλλά το να είστε το κέντρο του κόσμου για εκείνον, μπορεί να καταλήξει αρκετά πιεστικό για εσάς.

Μιλάει για τις πρώην του και πώς τον απάτησαν

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώην του δεν τον αγάπησαν ποτέ. Επιμένει ότι σε κάθε προηγούμενη σχέση, ήταν το θύμα. Κανείς δεν τον αγάπησε. Τον χρησιμοποίησαν και τον απάτησαν. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια και να είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο ανασφαλής, ή μπορεί να είναι όλα στο κεφάλι του λόγω της ανασφάλειάς του.

Ελέγχει το τηλέφωνό σας

Κοιτάζει το τηλέφωνό σας όταν λαμβάνετε μήνυμα. Μπορεί να ρωτήσει αδιάφορα σε ποιον στέλνετε μηνύματα ή μπορεί να ζητήσει να δει το τηλέφωνό σας. Συχνά νιώθει ότι του κρύβετε κάτι, ακόμα κι αν απλώς ελέγχετε το email σας ή στέλνετε μηνύματα σε μια φίλη σας.

Νευριάζει αν δεν μπορείτε να είστε μαζί του κάθε μέρα

Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή σας από το ραντεβού, θα σας στείλει μήνυμα ότι του λείπετε. Στην αρχή, η προσοχή του είναι τόσο γλυκιά. Ποιος δεν θέλει να νιώθει τόσο επιθυμητός; Όμως στην πορεία νιώθετε περίεργα εξαιτίας της εμμονικής προσοχής που σας δείχνει.

Θέλει να σας βλέπει κάθε μέρα και νευριάζει αν δεν μπορείτε να βρεθείτε. Έχει έναν τρόπο να σας κάνει να αισθάνεστε ενοχές για τον αν πρέπει να δουλέψετε ή να συναντήσετε έναν φίλο σας.

Είναι υπερβολικά ευαίσθητος στην κριτική

Σε κανέναν δεν αρέσει να του ασκείται κριτική, αλλά οι ανασφαλείς άνθρωποι αντιμετωπίζουν άσκημα ακόμη και την πιο ευγενική, εποικοδομητική κριτική. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν αντέχουν να επαληθεύονται οι υποψίες τους για τον εαυτό τους, όταν κάποιος επισημαίνει ένα ελάττωμά τους.

Πηγή: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook