ΕΑΚ Χανίων: Πετρέλαιο στο κολυμβητήριο πρέπει να βάλει ο ΝΟΧ – Ο Αυγενάκης δεν φταίει σε τίποτα

Ανακοίνωση, με την οποία σπεύδει να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες για την έλλειψη πετρελαίου στο Κολυμβητήριο Χανίων (ΕΔΩ) εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το ΕΑΚ Χανίων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ΝΟΧ είχε υποσχεθεί να βάλει με δικά του έξοδα πετρέλαιο για τον μήνα Οκτώβριο. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η διοίκηση του ΕΑΚ είχε ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση 120.000 ευρώ για πετρέλαιο, τα οποία θα έπρεπε να εκταμιευθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Επισημαίνει λοιπόν, ότι για τον μήνα Οκτώβριο υπήρχε δέσμευση από τον ΝΟΧ να πληρώσει εκείνος για το πετρέλαιο του μήνα, η οποία, όπως λέει, επαναλήφθηκε σε πρόσφατη συνάντηση.

Ακόμα, βγάζει εκτός κάδρου ευθυνών τον υφυπουργό Αθλητισμού, λέγοντας ότι ο τελευταίος δεν αρνήθηκε ποτέ να χορηγήσει την έκτακτη χρηματοδότηση. Ωστόσο από την πλευρά του ΝΟΧ κανείς δεν είχε μιλήσει για άρνηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Έπειτα από τον θόρυβο των τελευταίων ημερών για το ζήτημα της θέρμανσης των κολυμβητικών δεξαμενών στο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε στο φίλαθλο κοινό των Χανίων τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του ΕΑΚ Χανίων και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεννόηση με τον ΝΟΧ.

Διαβλέποντας ότι θα υπάρχει ζήτημα με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου τους επόμενους μήνες και με προτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αιτηθήκαμε έγκαιρα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 120.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Στο αίτημά μας, ουδέποτε υπήρξε άρνηση από πλευράς του Υφυπουργού Αθλητισμού ως προς την ικανοποίησή του, το αντίθετο μάλιστα.

Προγραμματίστηκε, λοιπόν, η εκταμίευση να γίνει έως τα μέσα Οκτωβρίου (για να προμηθευτούμε το πετρέλαιο μερικών μηνών το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου), καθώς για τον μήνα Οκτώβριο, υπήρχε η δέσμευση από πλευράς του ΝΟΧ -που επαναλήφθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο ΕΑΚ Χανίων- ότι θα αναλάμβανε εκείνος την αγορά (στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας μας και της άριστης συνεργασίας για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου), δεδομένων των αυξημένων εσόδων που θα είχε τον Σεπτέμβριο.

Επαναλαμβάνουμε ότι από πλευράς μας εκκινήθηκαν εγκαίρως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με σαφές χρονοδιάγραμμα και το Υφυπουργείο δεν αρνήθηκε ποτέ να συνδράμει προς την επίλυση του προβλήματος, κάτι που αναφέρθηκε από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη στη συνάντηση που είχε πριν από μία εβδομάδα με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΝΟΧ, Δημήτρη Λειψάκη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ανακοίνωσε κατόπιν.

Μέλημα όλων είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του Κολυμβητηρίου και οι όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες προπόνησης των αθλητών των σωματείων που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση”.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ