Eπιστρέφει ο Ομπάμα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ;

eπιστρέφει-ο-ομπάμα-στην-πολιτική-σκην-455882

Όταν ένας πρόεδρος αποχωρεί από το Λευκό Οίκο με ποσοστό δημοτικότητας που αγγίζει το 60%, παρά το γεγονός ότι στις εκλογές το κόμμα του -οι Δημοκρατικοί- έχασαν από τους Ρεπουμπλικάνους, όλα είναι πιθανά, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι, το ενδεχόμενο επιστροφής του τροφοδοτήθηκε από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

Επειδή οι Δημοκρατικοί θέλουν να πάρουν τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές το 2018, ο σύζυγος της Μισέλ Ομπάμα δεν θα μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια». Εξάλλου και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι, ο χαρισματικός Δημοκρατικός θα είναι διαθέσιμος και ως μέντορας για την επόμενη γενιά.

«Είναι σαφές πως, μετά την εκλογική πανωλεθρία της παλιάς φρουράς, της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, το κόμμα των Δημοκρατικών χρειάζεται νέο αίμα. Ο Ομπάμα εξάλλου στα 55 του χρόνια είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί πολιτικά», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μαστίζεται από σκάνδαλα – κυρίως λόγω των αποκαλύψεων για τη σχέση των μελών της ομάδας του με Ρώσους αξιωματούχους, ο Ομπάμα θα γίνει ο νέος πονοκέφαλος του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

«Ο Ομπάμα απόλαυσε ονειρεμένες διακοπές με τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Καραϊβική – και τώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο», επεσήμανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ερικ Χόλντερ, στον ιστότοπο «Politico».

«Έρχεται, έρχεται» είπε ο πρώην Αμερικανός υπουργός ενθουσιασμένος. Μετά τις δύο θητείες, ο Ομπάμα θα μπορούσε να παίξει στρατηγικό ρόλο στην περιθωριοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε.

Πηγή : protothema.gr

One thought on “Eπιστρέφει ο Ομπάμα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook