Eπικυρώνει σήμερα το ΔΝΤ την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

eπικυρώνει-σήμερα-το-δντ-την-έκθεση-βιω-494750

Καθοριστικής σημασίας είναι η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα διότι θα συζητηθεί η έκθεση για την ελληνική οικονομία η οποία συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου και φέρει την έγκριση του Πολ Τόμσεν.

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει και την επικαιροποιημένη ανάλυση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία διαπιστώνει ότι το χρέος παραμένει εξαιρετικά μη βιώσιμο παρά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφασίσθηκαν τον Δεκέμβρη.

Σημειώνεται ότι θα παραμείνει μη βιώσιμο ακόμη και αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Μικρό καλάθι κρατούν ωστόσο στην κυβέρνηση καθώς δεν αναμένεται ξεκάθαρη λήψη απόφασης για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Ταμείο θα περιμένει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και αναλόγως θα τοποθετηθεί, είναι η εικόνα που έχουν αυτήν τη στιγμή οι Έλληνες διαπραγματευτές.

Στην παρούσα φάση, η Αθήνα φέρεται να αποδέχεται να κάνει ορισμένους συμβιβασμούς για να κλείσει το κεφάλαιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Με βάση τα παραπάνω, στο Μαξίμου δεν αποκλείουν την κατάθεση μιας συμβιβαστικής πρότασης από την Κομισιόν και μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup την ερχόμενη Πέμπτη , που είναι προπομπός του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook