Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Σχηματιστήκε δικογραφία εναντίον του 50χρονου οδηγού – Τι είπε για το μοιραίο συμβάν

δυστύχημα-στο-βουκουρέστι-σχηματιστ-1596068

Σε κατάσταση σοκ φαίνεται πως βρίσκεται ο οδηγός του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα και τραυμάτισε πολλούς ακόμη επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα ενώ δεν είχε δει τις προειδοποιητικές σημάνσεις. Είκοσι Έλληνες επιβαίνοντες έχουν επιστρέψει στην χώρα ενώ κάποιοι παραμένουν σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου.

Oι ρουμανικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία με τις κατηγορίες εναντίον του 50χρονου οδηγού του τουριστικού λεωφορείου που προσέκρουσε στη μεταλλική αψίδα με την πινακίδα απαγόρευσης οχημάτων μεγάλου ύψους στην υπόγεια γέφυρα. Ταυτόχρονα, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε κατασκευαστικά λάθη που ενδεχομένως συντέλεσαν στο δυστύχημα.

«Θα ήθελα να τους πω ένα συγγνώμη, δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι, δεν μπορούσα να προβλέψω αυτή την καταστροφή» δήλωσε ο μοιραίος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου προσθέτοντας ότι το GPS τον οδήγησε από αυτόν τον δρόμο. «Τελευταία στιγμή αποφάσισα να περάσω κάτω από την γέφυρα, μόλις είδα την σήμανση φρέναρα αμέσως αλλά δεν πρόλαβα, σε ένα δευτερόλεπτο έγιναν όλα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της μια επιβάτης του πούλμας δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένη: «Το τελευταίο μου βλέμμα ήταν όταν παίρνουμε τη στροφή για να περάσουμε κάτω από αυτή τη μπάρα, εγώ δεν είδα ότι στο βάθος ήταν τούνελ και σε δευτερόλεπτα με χτυπάει βρίσκομαι σφηνωμένη στην πλάτη του καθίσματος με το κεφάλι μπροστά και φώναζα βοήθεια βοήθεια δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έτσι όπως είχαν φύγει οι λαμαρίνες από πάνω που βγάζω το χέρι και χτυπάω».

Οι τοπικές αρχές διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος σε έναν δρόμο όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα σοβαρά περιστατικά.

Οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά, και ενδεχομένως να μειώθηκε το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι -μοιραίοι- προειδοποιητικοί πυλώνες. Ειδικοί πραγματογνώμονες ερευνούν μεταξύ άλλων και τον λόγο για τον οποίο ο οδηγός του πούλμαν δεν αντιλήφθηκε την σηματοδότηση που προειδοποιούσε για το επιτρεπόμενο ύψος οχημάτων.

Οκτώ άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία του Βουκουρεστίου ενώ πέντε ασθενείς πήραν εξιτήριο.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook