Δύσκολος Σεπτέμβριος: Οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις για τους πολίτες

Έναρξη Σεπτεμβρίου με μπαράζ… αιτήσεων για τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και αυτόν τον μήνα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί μην «χάσουν» τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων. Μηχανισμός “Συν-Εργασία”, φορολογικές δηλώσεις, αιτήσεις πυροπλήκτων, πάγιες δαπάνες, δηλώσεις Covid είναι μερικές από τις σπουδαιότερες υποχρεώσεις.

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα:

Μηχανισμός «Συν-Eργασία»

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του  υπουργείου Εργασίας, οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Σεπτέμβριο (Α’ Φάση), μπορούν να υποβάλλουν σχετική δήλωση, από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021.

Επίσης, έως τις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης οικονομικών στοιχείων εργαζομένων στο ΠΣ Εργάνη και ορθών επαναλήψεων, από τις επιχειρήσεις – εργοδότες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-εργασία» μηνός Ιουλίου, για ορισμένες περιπτώσεις εργαζομένων (Β’ φάση),

Φορολογικές δηλώσεις

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα λήξει στις 10 Σεπτεμβρίου όπως προβλέπει σχετική  νομοθετική ρύθμιση, όπως και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Πυρόπληκτοι

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης στη διαδικτυακή πύλη «arogi.gov.gr», για τη χορήγηση εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για αποζημίωση φυδικών προσώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και έως την 13η Αυγούστου 2021.

Πάγιες δαπάνες

Επίσης, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ενίσχυση με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» του Ο.Π.Σ. TAXISnet της Α.Α.Δ.Ε..

Κεφάλαιο κίνησης

‘Εως τις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00  πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας, τουριστικών πρακτορείων και επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, βάσει Κ.Α.Δ.

e-Λιανικό (β΄κύκλος)

Προθεσμία μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00  έχουν οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για τη δράση «e-Λιανικό Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» – Β’ κύκλος.

Επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης

Ακόμη, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 δίνεται η δυνατότητα για αίτηση επιχορήγησης ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, με την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία τους, εφόσον η υποβληθείσα μέχρι 30.7.2021 και ώρα 15:00 αίτησή τους απορρίφθηκε.

Δηλώσεις ΦΠΑ

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και της καταβολής του φόρου, που προκύπτει, έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022, για τις επιχειρήσεις, που έχουν την έδρα τους στους Δήμους Μαντουδίου –Λίμνης -Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, στην Εύβοια, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η υποβολή στα εξής:

α) «Δηλώσεων Covid» ή/και «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από τους εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021,

β) αρχικών «Δηλώσεων Covid» από τους εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων για τους μήνες Μάρτιο έως και Δεκέμβριο 2020,

γ) τροποποιητικών «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» περιπτώσεων υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα για τους μήνες Μάρτιο έως και Δεκέμβριο 2020 και

δ) «Δηλώσεων Covid» και «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από Οργανισμούς Λιμένος που παραχωρούν/υποπαραχωρούν το δικαίωμα χρήσης χώρων εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος και από τα πρόσωπα στα οποία καταβάλλεται αποζημίωση λόγω χρήσης των ακινήτων τους, πέραν της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης (εξωσυμβατική χρήση) και

Διόρθωσεις λαθών σε δηλώσεις Covid

Τέλος, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δίνεται η δυαντότητα για υποβολή από τους εκμισθωτές ή τους υπεκμισθωτές ακινήτων που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις, «Δηλώσεων Covid», ή και «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑρναουτάκης: Ο Μίκης σημάδεψε ανεξίτηλα τη νεότερη ιστορία μας
Επόμενο άρθροΠώς να πλένετε τα ρούχα σας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ