Δύσκολη νύχτα στην Κρήτη– Συνεχείς επεμβάσεις της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς πολιτών και δεκάδες κλήσεις για συνδρομή

δύσκολη-νύχτα-στην-κρήτη-συνεχείς-επ-1123217

Δύσκολη ήταν η νύχτα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ολόκληρη την Κρήτη καθώς χρειάστηκε η επέμβασης της για απεγκλωβισμούς πολιτών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, ενώ δεν ήταν δεκάδες ήταν και οι κλήσεις που δέχθηκε για άντληση υδάτων.

Οι δυνάμεις της Π.Υ παραμένουν σε επιφυλακή καθώς οι προβλέψεις για μια επίσης δύσκολη ημέρα παραμένουν.

Η ανακοίνωση της Π.Υ:

«Συνέχεια ενημέρωσης για τις ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Κρήτης

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της 20ης Οκτωβρίου 2020, έως σήμερα το πρωί, στην Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Σώμα, δέχθηκε 298 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις – διασώσεις ατόμων.

  • Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 250 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 68 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 27 άτομα από Ε.Ι.Χ.
  • Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 42 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 16 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 6 άτομα από Ε.Ι.Χ.
  • Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook