Δυσφήμηση για τα Χανιά η οδηγική παιδεία – Εικόνες που μαρτυρούν το… μεγαλείο μας | Photos

δυσφήμηση-για-τα-χανιά-η-οδηγική-παιδε-929211

Έλλειψη σεβασμού, έλλειψη παιδείας ή απλώς μια κατάσταση… ότι-να-ναι στην Αγία Μαρίνα;

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr από το παλιό εθνικό δίκτυο στο ύψος της Αγίας Μαρίνας, μαρτυρά την κατάσταση που επικρατεί ακόμα και τώρα στο σημείο.

Αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, μηχανές και μηχανάκια αποκλείουν την διέλευση των πεζών, οδηγοί που παρατάνε τα αυτοκίνητά τους όπου και όπως να ‘ναι για να κάνουν τις δουλειές τους… μόλις μερικά από τα παράδοξα που εκδηλώνονται, σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη των Χανίων, με υπερπληθώρα επισκεπτών να κατακλύζουν την περιοχή κάθε καλοκαίρι.

Οι περίοικοι και εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι ασυνείδητοι προβαίνουν σε κάθε είδους παραβίαση του ΚΟΚ, στο έλεος της μηδαμινής αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή, κυρίως για τις τροχαίες παραβάσεις.

Οι πρακτικές αυτές εκτός του ότι μας δυσφημούν σαν κοινωνία, αποτελούν και εμπόδιο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε αρκετούς συμπολίτες μας. Στην τελική, σεβάσου σημαίνει μην κάνεις αυτά που δε θα ήθελες να σου κάνουν, τουλάχιστον!

zarpanews.gr

4 thoughts on “Δυσφήμηση για τα Χανιά η οδηγική παιδεία – Εικόνες που μαρτυρούν το… μεγαλείο μας | Photos

  1. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε κκ «δημοσιογράφοι» είναι ότι η κατάσταση αυτή ναι μεν είναι και λόγω έλλειψης οδηγικής παιδείας, αλλά έχει να κάνει και με την ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση με το παρκάρισμα στα Χανιά. Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν, δεν υπάρχουν θέσεις για παρκάρισμα, και τα λεωφορεία είναι το λιγότερο τραγικά. Αν θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση, ο Δήμος και η Περιφέρεια να φτιάξουν τους δρόμους που να επιτρέπουν περισσότερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, και όχι να πεζοδρομούν όλο το κέντρο. Ούτε μπορούμε να πληρώνουμε μηνιαία θέση στάθμευσης με 100+ ευρώ! Λίγη κοινή λογική!

    1. Mega lathos!! epeidi diladi den exei parking ekei akrivos pou thelei o kathe ougkanos, ftaei i politeia pali!!! ki an esto oti ontos exei kanei lathos i politeia, to simplironoume ki emeis m akoma ena lathos!!! » a den exei parking konta stin peiraios stin Agia marina, as anevo sto pezodromio»!!

      pou o kathenas gia na katevei stin agora thelei na parkarei to poli sti peridou!!! de mporei na parei to kolo tou apo ti vioxym i ti gogoni pou einai max 10-15 lepta perpatima!!!gia olo to kentro apo mpotsari mexri limani prepei na apagoreutei i eisodos se IX….tote isos doume mia pio anthropini poli… (apollonas-xalidon 14 lepta permatima se periptosi pou kapoios to theorei marathonio)

    2. Καλά όλα αυτά φίλε αλλά το ενδεχόμενο να αφήνουμε τα αυτοκίνητα εκτός κέντρου και να περπατάμε λίγο, το έχεις σκεφτεί; Κανονικά, το κέντρο θα έπρεπε να πεζοδρομηθεί και να κυκλοφορούν μόνο πεζοί και ποδήλατα. Αυτή την τριτοκοσμική αντίληψη ότι δικαιούμαστε να παρκάρουμε έξω από την πόρτα του προορισμού μας, πρέπει επιτέλους να την εγκαταλείψουμε.

    3. Αγαπητέ κύριε «Χανιώτη»,

      Η δήλωση της καταγωγής σας ήταν εντελώς περιττή. Η ανάπτυξη των «επιχειρημάτων» σας με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην «καταγωγή» σας.

      Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι σε αυτή την πόλη στην οποία περισσεύει η ωραιοπάθεια που πηγάζει από έργα κάποιων άλλων, υπάρχει τεράστια έλλειψη υποδομών. Ξέρετε, τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι, οι χώροι πρασίνου, οι ράμπες διευκόλυνσης ατόμων με μειωμένη κινητικότητά, οι δημόσιες τουαλέτες, και πολλά άλλα αποτελούν και αυτά μέρος των υποδομών μία σύγχρονης, δυτικοευρωπαϊκής τουλάχιστον, πόλης. ΟΛΕΣ οι πόλεις του πολιτισμένου κόσμου έχουν εξοστρακίσει τα αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια. Και τα έχουν εξοστρακίσει πραγματικά όχι σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε «Χανιώτη» παπάκια.

      Τι λοιπόν θέλετε να μας πείτε ακριβώς; Ότι αν εσείς αγοράσετε συνεχώς αυτοκίνητα, είναι υποχρεωμένες οι τοπικές αρχές να σας χτίζουν χώρους στάθμευσης εσαεί; Σας έχει περάσει μήπως ποτέ από το μυαλό να μετακινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Ομολογουμένως, δεν είναι και τα καλύτερα του κόσμου στην πόλη μας ούτε από άποψη τιμών, ούτε από άποψη συμπεριφοράς κάποιων οδηγών, ούτε και από άποψη περιβαλλοντολογική. Έχετε σκεφτεί όμως αντί να απαιτείτε να σας χτίσουν χώρους στάθμευσης για το ΙΧ σας, να απαιτήσετε τη βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη μας; Σας έχει περάσει από το μυαλό να μετακινηθείτε με τα πόδια ίσως; Μήπως ποτέ έχετε σκεφτεί να μετακινηθείτε με το ποδήλατο; Η μήπως το ποδήλατο δεν ενδείκνυται για το κοινωνικό στάτους της πόλης μας; Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να διαμαρτυρηθείτε για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων;

      Υπάρχουν τόσες πτυχές γύρω από το θέμα που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν όπως για παράδειγμα το πολεοδομικό τερατούργημα του νόμου της αντιπαροχής που έδωσε ύψος στις ελληνικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων και των ερωτικών Χανίων, ξέρετε, από αυτό που έχουν και οι γαιδάροι σύμφωνα με την, κατόπιν εορτής, σοφία του λαού μας. Μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού καθ’ ύψος χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης. Λογικά, ο νομοθέτης τότε θεώρησε ότι είτε οι Έλληνες θα αποκτήσουν παιδεία στο μέλλον, είτε ότι θα μετακινούνται με γαϊδάρους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, και στις 2 περιπτώσεις έπεσε εντελώς έξω. Αλλά ας μην μακρηγορούμε καταναλώνοντας τα MB του server του zarpanews και ξοδεύοντας χρόνο από τις φιλοσοφικές συζητήσεις σας με τους υπόλοιπους «Χανιώτες» με το Freddo ανά χείρας. Έχετε εξάλλου πολύ δουλειά στην αναζήτηση λύσεων που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ευημερία της ευλογημένης μας πόλης.

      Αγαπητέ κύριε «Χανιώτη», οι απαρχαιωμένες ιδέες σας γύρω από την οργάνωση μίας σύγχρονης πόλης εν έτη 2020 με κάνει να πιστεύω ότι είστε απλά ένα troll του zarpanews που θέλετε να ρίξετε φωτιά για να ανάψουν τα αίματα γύρω από το εν λόγω θέμα, δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν μπορεί κάποιος ο οποίος έχει σώας τα φρένας πλησιάζοντας στο 2020 να θεωρεί ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου μίας πόλης αποτελεί πισωγύρισμα.

      Με εκτίμηση,

      Χανιώτης κατά λάθος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook