Δυσάρεστα νέα για τους ανεμβολίαστους: Ανέβηκαν τα πρώτα πρόστιμα στο Taxisnet

δυσάρεστα-νέα-για-τους-ανεμβολίαστου-1293445

Μήνυμα στο Taxisnet αρχίζουν να βλέπουν σιγά – σιγά οι 317.962 πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι παραμένουν μέχρι σήμερα ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η διαδικασία έχει ξεκινήσει σταδιακά από την ΑΑΔΕ και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον επόμενο μήνα το διοικητικό πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ και θα επιβάλλεται για όσο παραμένουν ανεμβολίαστοι οι πολίτες των 60 ετών και άνω. Παράλληλα, το πρόστιμο θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, το πρόστιμο δεν θα βεβαιωθεί σε όσους εξαιρέθηκαν για λόγους υγείας κατόπιν απόφασης της ειδικής επιτροπής που εξέτασε το σχετικό αίτημά τους, στους άνω των 96 ετών και σε όσους δεν είναι φορολογικά ενεργοί την τελευταία 3ετία.

Η λίστα με τους υπόχρεους θα ελέγχεται κάθε μήνα το πρώτο δεκαπενθήμερο, ώστε σε περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις να εξαιρείται ο πολίτης από το πρόστιμο ή να του επιβάλλεται το μισό εάν έχει εμβολιαστεί με μία έστω δόση το παραπάνω διάστημα.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook