Δύο ταινίες αυτή την εβδομάδα από τη Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

δύο-ταινίες-αυτή-την-εβδομάδα-από-τη-λέ-983332

Δύο ταινίες θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα από τη Λέσχη του Φεστιβάλ ΚινηματογράφουΧανίων.

Στο καθιερωμένο ραντεβού της Πέμπτης, στις 16 Ιανουαρίου 2020 στις 10:00 το βράδυ, οι φίλοι του κινηματογράφου μπορούν να δουν την ασπρόμαυρη ταινία Ο Δρόμος Για Ένας Θεός Ξέρει Που / The Road To God Knows Where σε σκηνοθεσία Ούλι Μ Σίπελ. Μια ωδή για τον σούπερ σταρ της σύγχρονης ροκ σκηνής και πασίγνωστη περσόνα Nick Cave.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 , 22:00, ΑΤΤΙΚΟΝ

Ο Δρόμος Για Ένας Θεός Ξέρει Που / The Road To God Knows Where

Σκηνοθεσία/Direction: Uli M Schueppel

Σενάριο/Script: Uli M Schueppel

Διεύθυνση Φωτογραφίας/Photography: Uli M Schueppel

Μοντάζ/Montage: Frank Behnke

Μουσική/Music: Nick Cave

Παραγωγός/Production: Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Βερολίνου,  Mute Films

Χώρα Παραγωγής/Country: Γερμανία / Germany

Διάρκεια/Duration: 89′

Έτος Παραγωγής/Year: 1990

Γλώσσα/Language: Aγγλικά / English

Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικά / Greek

Ασπρόμαυρη / BW

Περίληψη

Ο Nick Cave, σήμερα σούπερ σταρ της σύγχρονης ροκ σκηνής και πασίγνωστη περσόνα, ανέκαθεν δυσανασχετούσε σε φωτογραφίσεις και μαγνητοσκοπήσεις. Καθόλου συμπτωματικά, πέρα από κάποιες συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, απαραίτητες για την προώθηση κυκλοφοριών και κοντσέρτων, η φιλμογραφία του όσον αφορά ολοκληρωμένα ντοκιμαντέρ αποτελείται από μια και μόνη ταινία. The road to God knows where, πτυχιακή εργασία του Γερμανού κινηματογραφιστή Ούλι Μ Σίπελ για την Ακαδημία Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η μαραθώνια βορειοαμερικάνικη τουρνέ των Bad Seeds, στην πιο δημιουργική φάση της καριέρας τους, ένα ατέλειωτο ταξίδι σε διαφορετικά αμερικάνικα τοπία, μια αδιάκoπη σειρά συναντήσεων με φτηνιάρηδες προμότερς, μανιακούς βερμπαλιστές φαν, κάποιους φίλους (η Lydia Lunch, η Anita Lane κ.ά.)., μάνατζερ, δισκογραφικές κλπ., προσφέρει φευγαλέες όσο και αποκαλυπτικές στιγμές και λεπτομέρειες της ζωής μιας μπάντας που σημάδεψε όσο καμιά άλλη τη σύγχρονη εναλλακτική σκηνή. Το σινεμά βεριτέ του Σίπελ, η σκληρή, ακατέργαστη ασπρόμαυρη φωτογραφία, η ασχολίαστη καταγραφή της καθημερινότητας της ροκ μπάντας, συνθέτουν ένα ξεχωριστό rockumentary στα χνάρια του Cocksucker Blues του Ρόμπερτ Φρανκ και του Don’t Look Back του Πένενμπέηκερ, μελαγχολικό κι αληθινό, όσο και η μουσική των σκοτεινών τροβαδούρων του.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου, 23:59 , ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχοντας επαναφέρει τα τελευταία χρόνια την εμπειρία της ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ επανέρχεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 1 λεπτό μετά τα μεσάνυχτα με την προβολή ενός σύγχρονου θρίλερ σε ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.

Η τελευταία πολυσυζητημένη ταινία του ΦΑΤΙΧ ΑΚΙΝ Το Χρυσό Γάντι / Der goldene Handschuh παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Λέσχης.

Η αληθινή και σοκαριστική ιστορία του Φριτζ Χόνκα, ενός κατά συρροή δολοφόνου γυναικών που έδρασε στο Αμβούργο των 70s μετατρέπεται από τον Φατίχ Ακίν σε ένα αιματοβαμμένο και γκροτέσκο θρίλερ, προορισμένο να διχάσει. Μια ταινία που βρίσκει την αισθητική της αφετηρία στο περιθωριακό σύμπαν του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και την οποία, σύμφωνα με τον δημιουργό της, «μπορεί κάποιος να λατρέψει αλλά σίγουρα κανείς δε θα συστήσει στους φίλους του».

Το Χρυσό Γάντι / Der goldene Handschuh

Σκηνοθεσία/Direction: Φατίχ Ακίν

Χώρα Παραγωγής/Country: Γερμανία, Γαλλία / Germany, France

Διάρκεια/Duration: 115′

Έτος Παραγωγής/Year: 2019

Γλώσσα/Language: Γερμανικά / German

Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικά / Greek

Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα της Λέσχης 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

Κάνε ηλεκτρονικά την αίτηση σου για την κάρτα στον παρακάτω σύνδεσμο και παρέλαβε την πριν από την ώρα της προβολής ή απόκτησε την στην είσοδο το cine Αττικόν στο ειδικό stand κάθε Πέμπτη πριν από τις 10μμ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook