Δύο οδοντίατροι παραμόρφωσαν εκατοντάδες ασθενείς για να πάρουν αποζημίωση – Έκαναν περιουσία 13 εκατομμυρίων

δύο-οδοντίατροι-παραμόρφωσαν-εκατον-1286794

Μια φρικτή υπόθεση εξαπάτησης αποκαλύφθηκε στη Γαλλία, καθώς δύο οδοντίατροι συνειδητά παραμόρφωσαν εκατοντάδες ασθενείς, με στόχο να εισπράξουν τα χρήματα των αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να φτιάξουν περιουσία 13 εκατομμυρίων

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, πρόκειται για πατέρα και γιο, που καταδικάστηκαν σε οκτώ και πέντε ετών αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, ο Λιονέλ Γκετζ και ο πατέρας του, ο Καρνό, είχαν ιατρείο στη Μασσαλία όμως πλέον έχουν διαγραφεί από τον οδοντιατρικό σύλλογο. Το δικαστήριο διέταξε να οδηγηθούν αμέσως στη φυλακή. Σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη από τον Νοέμβριο του 2012, όμως δεν είχαν προφυλακιστεί ούτε για μία ημέρα.

Το ιατρείο Γκετζ άνοιξε το 2005 σε μια λαϊκή γειτονιά της Μασσαλίας. Ο Λιονέλ Γκετζ υποσχόταν στους πελάτες του ότι θα τους χάριζε «το χαμόγελο ενός σταρ». Δεχόταν μέχρι και 70 ασθενείς την ημέρα, στους οποίους αφιέρωνε μετά βίας 15 λεπτά στον καθένα. Σύμφωνα με μια εμπειρογνώμονα της Υπηρεσίας Ασφάλισης Υγείας, θα χρειαζόταν η ημέρα να έχει 57 ώρες ώστε ο οδοντίατρος να προλαβαίνει όλες τις ιατρικές πράξεις που δήλωνε ότι έκανε στους ασθενείς του.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Σελίν Μπαλερινί, τόνισε ότι οι δύο άνδρες εφάρμοζαν «συστηματικές και ομοιόμορφες θεραπείες» οι οποίες «κατέστρεψαν ζωές», με τους πελάτες τους να μένουν «χωρίς χαμόγελο» αλλά «με αφόρητους πόνους». Η ποινή που τους επιβλήθηκε δικαιολογείται από τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων, τη ζημία που προκλήθηκε στις Υπηρεσίες Ασφάλισης Υγείας καθώς και τα πολύ μεγάλα ποσά που χρειάστηκαν για να αποκατασταθεί η υγεία των ασθενών.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook