Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό στην Κρήτη – Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία με τις αυξημένες νοσηλείες

δύο-νέοι-θάνατοι-από-κορονοϊό-στην-κρή-1268313

Ασφυκτική η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα – Δύο γυναίκες έχασαν τη μάχη τις τελευταίες ώρες

Την ώρα που η Κρήτη δε σταματά να μετρά νεκρούς από επιπλοκές του κορονοϊού και οι επιστήμονες χτυπούν «καμπανάκι» για τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται, όπως και οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Δύο γυναίκες έχασαν τη μάχη με τον ιό στο Ηράκλειο τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive.gr, μία γυναίκα 56 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και μία 80χρονη η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις σε μία ημέρα, την Πέμπτη, καταγράφηκαν τρεις θάνατοι στο Νοσοκομείο Χανίων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 14 τις 14 τελευταίες ημέρες (δείτε ΕΔΩ).

Συνολικά σήμερα, Παρασκευή 14/1, 218 είναι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στα νοσηλευτικά ιδρύματα – 210 ήταν την Πέμπτη – εκ των οποίων 34 βρίσκονται στις ΜΕΘ και 27 είναι διασωληνωμένοι στην εντατική.

Αναλυτικά οι νοσηλείες ανά νοσοκομείο:

  • Στο Νοσοκομείο Χανίων οι ασθενείς με κορονοϊό έφτασαν τους 82. Οι 74 νοσηλεύονται στις κλινικές, και οι 7 είναι στη ΜΕΘ με τους 6 διασωληνωμένους.
  • Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται συνολικά 55 ασθενείς, 40 στις κλινικές covid και 15 στη ΜΕΘ με τους 13 να είναι διασωληνωμένοι.
  • Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται συνολικά 38 ασθενείς, 29 ασθενείς είναι στην κλινική covid και 9 στη ΜΕΘ με τους 6 να είναι διασωληνωμένοι.
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, νοσηλεύονται συνολικά 25 ασθενείς, 23 στην κλινική covid, και άλλοι 2 είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
  • Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 9 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid.
  • Στο νοσοκομείο Σητείας 3 είναι οι ασθενείς που παραμένουν στην κλινική covid του νοσηλευτικού ιδρύματος.
  • Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ένας ασθενής νοσηλεύεται στην κλινική covid.
  • Στο Νοσοκομείο Νεάπολης νοσηλεύονται 5 ασθενείς στην κλινική covid.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook