Δύο μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στο ΠΑΓΝΗ – Εγκαίνια παρουσία Πολάκη

δύο-μηχανήματα-τελευταίας-τεχνολογί-803972

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα, 27/1/2019, τα εγκαίνια δύο υπερσύγχρονων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον διοικητή ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννη Τασσόπουλο, που μίλησε για το θέμα στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, πρόκειται για το υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής κάμερας με αξονικό τομογράφο αλλά και τον δεύτερο γραμμικό επιταχυντή, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής κάμερας που εγκαταστάθηκε στο ΠΑΓΝΗ αποτελεί το 1ο στην Ελλάδα καθώς ο αξονικός που είναι συνδεδεμένος με τη γ’ κάμερα, έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τη διαγνωστική αξία του σπινθηρογραφήματος, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται…

Με το μηχάνημα αυτό επιτυγχάνεται ακριβέστερη διάγνωση κι εκτίμηση της εντόπισης και του χαρακτηρισμού της βλάβης, επίσης η ανίχνευση μικρών βλαβών, οι οποίες δεν μπορούσαν να ανιχνευθούν με την απλή κάμερα και της σταδιοποίησης της νόσου.

Το μηχάνημα προσφέρει εξαιρετική βοήθεια για ακριβέστερες διαγνώσεις σε πολλούς τομείς, πλην της ογκολογίας και στην ορθοπεδική και την καρδιολογία, μεταξύ άλλων.

Με αφορμή τον νέο γραμμικό επιταχυντή, τα οφέλη είναι πολλαπλά. Αφενός ελαττώνει την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών ενώ δίνει τη δυνατότητα αύξησης της δόσης της ακτινοβολίας και παρέχει καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένους όγκους.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook