Δύο μελέτες για έργα ανακαίνισης και αποπεράτωσης νοσοκομείων υπέγραψε ο Αρναουτάκης

δύο-μελέτες-για-έργα-ανακαίνισης-και-α-1571589

Δύο μελέτες για έργα που αφορούν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Πανάνειο Δημοτικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ.

Ανακαίνιση Βενιζελείου

Το πρώτο έργο αφορά τη «μελέτη ανακαίνισης αναδιαρρύθμισης κεντρικού κτιρίου του Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο», προϋπολογισμού 7,8 εκ. ευρώ.

Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει νέα Ρυθμιστική Μελέτη. Η μελέτη θα παρουσιάσει τη νέα χωροθέτηση των λειτουργιών του νοσοκομείου. Θα γίνει επικαιροποίηση της υφιστάμενης Αρχιτεκτονικής Αποτύπωσης, Αποτύπωση του υφιστάμενου Στατικού Φορέα και Αποτύπωση των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων. Στατική Μελέτη πλήρης με την μελέτη στατικών ενισχύσεων όπου απαιτείται σύμφωνα με την Νέα Ρυθμιστική και την Αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη. Επίσης, Αρχιτεκτονική Μελέτη σύμφωνα με την Νέα Ρυθμιστική, Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας, Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης, Μελέτη Σχεδίου Ασφάλειας & Υγείας (Σ.Α.Υ), Μελέτη Φακέλου Ασφάλειας & Υγείας (Φ.Α.Υ.), Μελέτη Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης.

Αποπεράτωση Πανανείου

Το δεύτερο έργο αφορά την «μελέτη αποπεράτωσης του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου του Γ.Ν. Ηρακλείου Βενιζέλειο – Πανάνειο». Με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ.

Η μελέτη εστιάζει στον έλεγχο των εκτελεσμένων παρεμβάσεων, την επικαιροποίηση και εκπόνηση νέας Στατικής Μελέτης (με έλεγχο και αναπροσαρμογή της προϋφιστάμενης μελέτης) σε εναρμόνιση με τη νέα Αρχιτεκτονική Μελέτη και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του κτιρίου. Η εκπόνηση Αρχιτεκτονικής Μελέτης, Μελέτης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου, η επικαιροποίηση της υφιστάμενης αποτύπωσης και εναρμόνιση τους, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και νέο Κτιριολογικό Πρόγραμμα, για την χρήση των χώρων. Τέλος, προβλέπεται η σύνταξη τευχών δημοπράτησης Β’ φάσης ανάπλασης του Πανάνειου Νοσοκομείου.

Μετά την αποκατάσταση προβλέπεται δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τον Αυτισμό. Προβλέπεται τμήμα του κτιρίου πλησίον του υφιστάμενου Ιατροπαιδαγωγικού κέντρου με συναφείς ειδικότητες υποστήριξης της νέας δομής. Κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας, υποστήριξης και αποκατάστασης χρονίων πασχόντων (καρκινοπαθών και μη) και ασθενών με κινητικά προβλήματα. Λειτουργία ιατρείο πόνου, φυσιοθεραπεία/κινησιοθεραπεία ,αποκατάσταση, ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και περιβάλλοντος τους. Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας. Προτεινόμενα ιατρεία: οφθαλμολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό, κτλ. Καθώς και σταθμός αιμοδοσίας προς διευκόλυνση της πρόσβασης και αποσυμφόρησης του Νοσοκομείου.

Παρουσίες

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και κινητών μονάδων υγείας Γιώργος Πιτσούλης.

Από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο παρόντες ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Τερζάκης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, η Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας και ο προϊστάμενος Χρυσούλα Πουλινάκη και Στάθης Γρυπάρης αντίστοιχα.

Από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη, η Αν. Προϊσταμένη Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου Άννα Ροβίθη και ο επικεφαλής επίβλεψης Γιάννης Νικολούδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook