Δύο εβδομάδες ακόμη για την απόλυτη «ελευθερία» της Βρετανίας – Πλήρης κατάργηση περιορισμών στις 19 Ιουλίου

δύο-εβδομάδες-ακόμη-για-την-απόλυτη-ε-1233344

Τα σχέδιά του για την άρση σχεδόν όλων των μέτρων κατά του κορωνοϊού από τις 19 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες περί πλήρους κατάργησης των περιορισμών, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι, συμπεριλαμβανομένων και των νυχτερινών κέντρων.

Η 19η Ιουλίου θα σημάνει το τέλος μιας σειράς περιορισμών. Ειδικότερα, καταργούνται οι περιορισμοί για συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και η τήρηση του κανόνα του ενός μέτρου στις κοινωνικές αποστάσεις. Τέλος μπαίνει και στη χρήση μάσκας, ωστόσο θα υπάρχει σύσταση για τις περιπτώσεις που ενδείκνυται. Επίσης, δεν είναι υποχρεωτική η τηλεργασία.

Τα πιστοποιητικά Covid δεν είναι υποχρεωτικά για την κυβέρνηση, προκειμένου κάποιος να μπει σε κάποιον χώρο. Ωστόσο οι επιχειρηματίες έχουν το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκστρατεία εμβολιασμού. Στόχος είναι να επιταχυνθούν τα εμβόλια για τους κάτω των σαράντα ετών, ενώ μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης θα μεσολαβούν 8 και όχι 12 εβδομάδες.

Παράλληλα, οι αρχές θα συνεχίσουν τα τεστ και την ιχνηλάτηση, ωστόσο η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει την απομόνωση με καθημερινές εξετάσεις.

Παρουσιάζοντας το βήμα 4 του προγράμματος άρσης των μέτρων, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήγησε ότι για να ενεργοποιηθεί θα υπάρξει νέα εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων στις 12 Ιουλίου. Πάντως, ο Τζόνσον δεν απέκλεισε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, έως και 50.000 ημερησίως.

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook