Δύο ελληνικά φαγητά στις πρώτες θέσεις των 50 κορυφαίων πιάτων για όσους τρώνε εντόσθια

δύο-ελληνικά-φαγητά-στις-πρώτες-θέσει-1708035

Στην πρώτη θέση στον κόσμο σε ότι αφορά τα πιάτα που φτιάχνονται από εντόσθια βρίσκεται το κοκορέτσι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tasteatlas.com, το οποίο παρουσίασε τα 50 κορυφαία πιάτα παγκοσμίως που φτιάχνονται από εντόσθια, δύο ελληνικά εδέσματα βρίσκονται μέσα στη λίστα, με το κοκορέτσι να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Το κοκορέτσι με βαθμολογία 4,6 βρίσκεται στην πρώτη θέση, με το tasteatlas να αναφέρει:

«Το κοκορέτσι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού που κόβονται σε μικρά κομμάτια, καρυκευμένα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, τα εντόσθια καλύπτονται με λίπος για να κρατήσουν τα κομμάτια στη θέση τους και σουβλίζονται πάνω στα κάρβουνα. Παραδοσιακά καταναλώνεται ως ορεκτικό ή μεζές την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα. Αν και συνδέεται με το Πάσχα, συνήθως μπορεί να το βρει κανείς όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα. Το κοκορέτσι είναι επίσης δημοφιλές σε όλα τα Βαλκάνια και το όνομα του πιάτου προέρχεται από την αλβανική λέξη kukurec, που σημαίνει πατσάς» αναφέρει το δημοσίευμα.

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook