Δυο δράστες «ρήμαξαν» 67 εκκλησίες σε όλη την Κρήτη – Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται πως είχαν δυο κλέφτες με Παγκρήτια δράση, οι οποίοι είχαν «αδυναμία» στα παγκάρια εκκλησιών και στα τάματα των πιστών.

Συνολικά, οι δυο διαρρήκτες – κλέφτες φέρονται να «ρήμαξαν» 67 εκκλησίες, 8 καφενεία και σε 12 μίνι μάρκετ, σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Οι δυο άνδρες ηλικίας 40 και 36 ετών, έκαναν το τελευταίο τους «χτύπημα» πριν τη σύλληψη στην Παναγία Καμαριανή στο Γεράνι Ρεθύμνου. Εκεί φαίνεται πως τους παρακολουθούσε η ΕΛΑΣ και μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί τους είχαν στήσει μπλόκο στον Κόμβο Αμαρίου.

Εκεί οι δράστες με επικίνδυνος ελιγμούς προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης όμως έπειτα από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν, ενώ μάλιστα αντιστάθηκαν κατά την διάρκειας της σύλληψης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κέρματα και χαρτονομίσματα ύψους 250 ευρώ.

Μάλιστα, αμφότεροι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο.

Στο παρελθόν είχαν βάλει στο «μάτι» κυρίως την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ενώ τελευταία «χτυπούσαν» εκκλησίες σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Από το καλοκαίρι του 2021 είχαν γίνει αρκετές καταγγελίες κυρίως στο Ανατολικό και το Δυτικό Ρέθυμνο, όπως στην περιοχή του Αμαρίου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα της Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε πως έκλεψαν από το καλοκαίρι έως σήμερα 47 εκκλησίες σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, 8 καφενεία και 12 άλλες μικρές επιχειρήσεις και πολιτιστικούς συλλόγους.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν μετά την σύλληψη τους στην Εισαγγελία και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ